Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Kjell fra Nøtterøy solgte gammelt gull for 17.000 kr på nett

Kjell Pedersen (67) er imponert over servicen han fikk hos Gullbanken.no.

Innerst i klesskapet til Kjell Pedersen lå det et smykkeskrin med gull og smykker han hadde fått til konfirmasjonen og bursdager opp gjennom årene.

- Der hadde de ligget i veldig mange år, og jeg tenkte at det hadde vært mye bedre med penger på bankkontoen, forteller Kjell.

Fikk ikke solgt til gullsmeder i Tønsberg

Han tok turen til Tønsberg og dro innom byens gullsmeder. Ingen av dem ønsket imidlertid å ta imot gullet hans grunnet regler om polititillatelse.

- Jeg lette derfor på nett, og da dukket en annonse for Gullbanken opp. De hadde fått mye positiv omtale, og jeg bestilte en konvolutt av dem. To dager senere kom den i postkassen, fortsetter Kjell.

Han fylte gullpakken med gullet sitt og postet sikkerhetsposen på det lokale postkontoret.

- Etter ytterligere to dager, mottok jeg en e-post med spørsmål om jeg ville akseptere prisen de tilbød meg for gullet. Jeg svarte ja, og dagen etter hadde jeg 17.000 kroner på kontoen min.

- Jeg er veldig imponert over kundeservicen og sikkerheten til Gullbanken. Oppfølgingen på e-post og sms var god, og jeg ble oppdatert om at konvolutten var mottatt. Forsendelsen var betalt og forsikret på Gullbankens regning, forteller Kjell.

Bestill gratis gullpakke fra Gullbanken - helt uten forpliktelser

Har pengene på bok

De 17.000 kronene står fortsatt på Kjells sparekonto, og der kommer de til å bli værende helt til han skulle trenge dem.

- Kanskje jeg har bruk for en ny bil en dag, eller kanskje jeg får lyst til å dra på cruise? Det er veldig kjekt med ekstra kapital. Jeg anbefaler Gullbanken på det varmeste til andre som har smykker og gull de ikke har bruk for; jeg trodde ikke det fantes så ærlige folk i 2018, smiler Kjell.

God pris og kundeservice

Gullbanken holder til på Hamar, men tar imot gull fra hele landet. I motsetning til mange av konkurrentene har Gullbanken ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Derfor blir totalprisen de tilbyr kundene, bedre enn hos konkurrentene.

- Vi dekker også all frakt og en forsikring på inntil 100.000 kroner, og vi har ingen skjulte gebyrer. Åpenhet og ærlighet er viktig for oss. Prisene du ser, er prisen du får utbetalt. forteller styreleder Tommy Pedersen i Gullbanken.

Gullbanken har brukthandelbevilgning fra politiet, og prosessen ved undersøkelse av gullet blir utført i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig. Alle vekter og måleapparater for å analysere gull er godkjent av Justervesenet.

- Alle kunder er velkomne hos oss, uansett om man har en enkelt ring eller et halvt kilo gull. For oss er det ekstremt viktig at kundene føler seg trygge og godt tatt vare på. Derfor er kundeservicen vår åpen fra klokka 09 til 18 hver dag hele året – også på søndager og helligdager, avslutter Pedersen.

Har du gull liggende? Bestill gratis gullpakke her!

SLIK SELGER DU GULL TRYGT PÅ NETT

*Bestill gratis gullpakke fra Gullbanken. Den inneholder alt du trenger for å selge gull.

*Send inn ditt gull. Sendingen er gratis og forsikret.

*Du får et tilbud fra Gullbanken. Når du bekrefter, er pengene på kontoen din senest neste virkedag.

*Gullet fraktes med egen sikkerhetstransport av Nokas mellom Posten og Gullbanken.

Redaksjonen i Lokalavisen Øyene har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet