(Tønsbergs Blad)

Det utbryter Noah Alexander Kjølner (10). Han og kameraten Julian August Berge Marthinsen (10) oppdaget uglen i Vestliveien 16, en stor opplevelse for de to.

Noah (10) og Julian (10) har nettopp hatt en ugle-opplevelse.

 

– Vi løp opp bakken til meg og hentet telefonen for å ta bilder, forteller Noah.

De to guttene snakker i munnen på hverandre, når de forteller om det som skjedde.

 

– Også ble den plaget av kråkene! De drev og hakket på den! Men så fløy den vekk fra kråkene, skyter Julian inn.

Hvis vi ikke hadde kommet da, hadde kråkene drept den, kanskje! Vi skrek til kråkene og sa «husj, husj, vekk! La ugla være i fred!» Vi reddet den, supplerer Noah.

Nøtterøy-guttene trodde først uglen hadde skadet den ene vingen sin, der den befant seg på skogbunnen. Men siden uglen tok av fra bakken og fant tilflukt fire meter opp i et løvtre, slo de seg til ro.

– Vi håper det går bra med den. Jeg har aldri sett en ugle i hele mitt liv. Jeg har alltid hatt lyst til å holde en ugle, men da måtte jeg hatt en hanske, sier Noah.

LES OGSÅ: Charlotte (28) fra Tønsberg gir ut plate hos Roxette-Per (+)

En kattugle?

 

Det kan se ut som den er av arten kattugle, en kompakt, mellomstor art. Arten har et vingespenn på 94–104 centimeter, ifølge Wikipedia.

Der står det at kattugla i hovedsak er nattaktiv og holder seg i ro om dagen, gjerne sittende på en gren i skjul tett inntil trestammen. Om den blir oppdaget holder den seg stort sett rolig, hvis man ikke kommer for nær. I den lyse årstiden hender det at den jakter hele dagen.

– Jeg sto bare 1–2 meter unna da jeg tok bildene, forteller Noah.

LES OGSÅ: Derfor blir Facebook-bildene dine så kornete