Vestfoldinger er gode på bruk av redningsvest

Redningsvesten må på for store og små. Hvis ikke må vi planken gå.

Redningsvesten må på for store og små. Hvis ikke må vi planken gå. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gi dere selv en klapp på skuldra, for politiet i Vestfold er skikkelig fornøyde. 398 kontroller, og bare to forenklede forelegg er delt ut.

DEL

(Tønsbergs Blad) Etter påbudet om redningsvest kom 1 mai i år, har vestfoldingene skjerpet seg på båtsikkerhetsfronten. Så langt i år har bare to personer blitt bøtelagt for ikke å ha på flytevest i båten.

–Dette er veldig bra. Det er absolutt en nedgang fra tidligere år, forteller leder for politiets sjøtjeneste i Vestfold, Morten Skarpaas.

Regelen er at vesten skal være på om båten er i fart, og er under åtte meter.

– Vårt inntrykk er at folk på sjøen er klar over reglene og holder seg til dem. Det er vi veldig fornøyde med, sier Skarpaas.

Ikke egne flytevestkontroller

– Vi har ikke bevisste kontroller for bruk av flytevest, men bøtene blir ofte delt ut når vi sjekker for andre ting. For eksempel ved promillekontroll. Vi har heller ikke trappet opp kontrollene etter påbudet kom, informerer han.

På sjøen er det nemlig promillekontroll politiet er mest opptatt av, og sjøtjenesten er ekstra bekymret for promillenivået til båtførere i Vestfold.

Når Slottsfjellfestivalen går av stabelen til helgen, kommer mange deltakere med båt. Da kommer sjøtjenesten til å være ekstra på vakt på havet.

–  Vi lover at vi kommer til å være veldig til stede under festivalen, opplyser Skarpaas.

Morten Skarpaas i politiets sjøtjeneste i Vestfold er svært fornøyd med vestfoldingenes bruk av redningsvest på havet.

Morten Skarpaas i politiets sjøtjeneste i Vestfold er svært fornøyd med vestfoldingenes bruk av redningsvest på havet. Foto:

Det er lov å prøve seg

Selv om de fleste allerede har på seg redningsvest når de blir kontrollert, er det fremdeles noen snartenkte som akkurat blir en del av den gode statistikken.

– Det er like lett for folk i båt å se at vi kommer, som vi kan se at de ikke har på seg vest. Derfor har vi flere ganger sett at folka i båten i hui og hast får på seg vesten idet de oppdager oss, forteller Skarpaas.

– Da slipper de akkurat unna med en advarsel, legger han til.