Gå til sidens hovedinnhold

Stor kjemikalieøvelse på Kjøpmannskjær

Artikkelen er over 3 år gammel

Det verst tenkelige kan skje. Derfor er det viktig å øve. Fredag så det derfor svært dramatisk ut på anlegget til Wilhelmsen Chemicals på Kjøpmannskjær.

(Tønsbergs Blad)

Brannvesenet har hatt en stor øvelse på området til Wilhelmsen Chemicals på Kjøpmannskjær på Nøtterøy. Fra utsiden har det hele sett dramatisk ut.

– Vestviken interkommunale brannvesen har øvd med en hel brigade her ute. Totalt er vi 17 mann fra VIB, men vi har også øvd sammen med industrivernet og sanitet fra Wilhelmsen Chemicals, sier beredskapskoordinator Andrew Wright i VIB.

Alle brannstasjonene i VIB, Tønsberg, Nøtterøy og Kopstad har vært med på øvelsen.

LES OGSÅ:  Mannskaper fra Vestfold deltar i norgeshistoriens største øvelse

Livreddende innsats

– Vi har øvd på håndtering av lekkasje der personer har blitt utsatt for kjemikalier og vi har øvd på livreddende innsats, sier han.

I fjor høst fikk Vestfold en egen IUA-bil. Denne bilen er full av utstyr som benyttes ved nettopp ved hendelser der kjemikalier eller gass er på avveie. Bilen er utstyrt med et komplett system for å dekontaminere personer, både sivile og innsatsmannskaper.

LES OGSÅ: Utslipp fra renseanlegget – har satt i gang tiltak

Rydde og vaske

IUA er forkortelse for Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensning.

– Nå er vi ferdig med selve øvelsen. Nå driver vi med å vaske utstyret og rydde opp. Det er også en stor jobb, sier Wright.

Bildeserie

Se bilder fra øvelsen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.