Skogbrannfaren er fortsatt ekstrem: – I verste fall kan liv gå tapt

SKOGBRANNFARE: Vestfold Interkommunale Brannvesen melder på sine Facebooksider lørdag at skogbrannfaren fortsatt er ekstrem. De ber folk om å vise aktsomhet.

SKOGBRANNFARE: Vestfold Interkommunale Brannvesen melder på sine Facebooksider lørdag at skogbrannfaren fortsatt er ekstrem. De ber folk om å vise aktsomhet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestfold Interkommunale Brannvesen melder om at ni av ti skogbranner skyldes menneskelig aktivitet. Og minner om ansvaret hver enkelt av oss har for å forhindre dette.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Så tørt som det er nå skal det svært lite til for å starte en brann. Hver enkelt av oss må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at brann ikke oppstår. Det gjelder alle, hele tiden og over alt. Hvis ikke risikerer vi store ødeleggelser – ikke bare av skog og utmark, men også hus og hjem. I aller verste fall kan liv gå tapt, sier Vestfold Interkommunale Brannvesen på sine Facebooksider.

LES OGSÅ: Tropenatt i store deler av Vestfold – men nå kommer bygene

Bålbrenning og grilling er de vanligste årsakene til at brann i skog og utmark oppstår. Ni av ti branner i skog og utmark skyldes menneskelig aktivitet, og ofte uforsiktighet.

Brannvesenet forteller at de har vært på flere mindre skogbranner de siste dagene som kan skyldes uforsiktighet.

De oppfordrer på det sterkeste til brannsikker atferd. Følg forbudet mot å gjøre opp ild eller tenne bål ute, ikke grill utendørs – selv ikke i egen hage dersom den ligger i, eller i nærheten av skog og annen utmark. Og ikke stump sigarettsneipen på bakken.

I kveld og i natt er det varslet regn og tordenbyger Østafjells. Lynnedslag kan gi økt fare for skogbranner. Det er viktig å oppdage branner tidlig slik at de kan håndteres raskt og effektivt. Ikke nøl med å kontakte Brannvesenet på nødnummer 110 dersom du kjenner røyklukt eller observerer røyk.

LES OGSÅ: Travel natt for politiet: Mann slo til to vakter

Artikkeltags