Slik blir været denne uken

SNØ: Denne uka kan det komme snø i flere omganger, spesielt onsdag.

SNØ: Denne uka kan det komme snø i flere omganger, spesielt onsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Værmeldingen har noe for dem som liker snø og for dem som ikke er like begeistret.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Nyt dagen i dag. Den vil desidert være den flotteste denne uka! Det sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss mandag formiddag. Og med det har han egentlig oppsummert uka.

Mandag vil det være sol og temperaturer under null. Utover uka vil det bli mer overskyet, det vil komme snø og det vil til tider blåse godt.

– Tirsdag vil det bli perioder med snø, men den vil være av den lette typen. Likevel er det utover onsdagen at det vil det snø jevnt og trutt, sier Gislefoss.

LES OGSÅ: Vannlekkasje årsak til stengt vei

Solgløtt og snø

Likevel antyder han en rolig overgang fra sol til overskyet værtype.

– Også først på dagen tirsdag kan det være gløtt av sol. Natt til tirsdag kan bli en kald natt, sier han.

Videre utover uka kan det komme snø dann og vann, med altså onsdag som den dagen med mest nedbør. Temperaturen vil ligge rundt null og kanskje også over null grader ved kysten.

LES OGSÅ: Spiste middag på restaurant, men nektet å betale regningen

Lavt skydekke

– I Tønsberg vil det ligge rundt null og kanskje litt under. Lenger inn fra kysten vil det være kaldere. Utover uka og mot helga vil det bli mildere og for Tønsbergs del ser det ut til at temperaturene vil ligge på plussiden, sier han.

Dermed beskriver meteorologen en uke som vil være vinterlig. Om vinden forteller han at den vil være stort sett av nordøstlig til østlig retning.

– Det kan blåse opp mot liten til stiv kuling de nærmeste dagene, før den så vil avta og dreie mer mot østlig retning mot helga. Med vind i denne retningen blir det ofte lavt skydekke, sier han.

LES OGSÅ: I dag kommer kongen til Redningsselskapet

I dag kommer kongen til Redningsselskapet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken