Nå er det broddetid igjen

BRODDETID: Apoteker Raquel Ribeiro i Boots apotek i Torvgaten har funnet fram brodder til å feste på sko. Nå kan det bli farlig glatt ute.

BRODDETID: Apoteker Raquel Ribeiro i Boots apotek i Torvgaten har funnet fram brodder til å feste på sko. Nå kan det bli farlig glatt ute. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rundt null grader. Is og snø – nå er det tid for å finne fram broddene fra skap og hyller.

DEL

(Tønsbergs Blad) Tar du deg en tur på beina litt utenfor de mest trafikkerte veiene, skal du trå forsiktig. Det er isete; med andre ord ikke helt uvanlige forhold i Vestfold vinterstid.

– Vi hadde en kunde innom her i dag som hadde falt på isen. Han hadde skrubbet seg opp da han falt der det var strødd, og vi sendte med ham sårsalve og rensevæske. Ellers har vi ikke solgt noen brodder hittil i vinter, men nå skal de i alle fall ut i hyllene, sier apoteker ved Boots apotek i Torvgaten, Raquel Ribeiro.

Yr melder om regn og én plussgrad, med mulig sludd og snø mot natten.

– Vi selger brodder for flate sko og for sko eller støvler med høy hæl, forteller Ribeiro. – Og kanskje det kjekkeste på det føret som har vært de siste dagene, sandpapir under sålen. Fordelen med det er jo at du slipper å ta av deg broddene hvis du skal innomhus.

LES GJERNE: «Der fór taket» – Torgeir lagde humoristisk video om nordnorsk uvær, kontra uværet i sør

Selv har hun flere typer hjemme, men innrømmer at hun glemmer å ta dem på.

– Det har resultert i at jeg har falt på isen en fire-fem ganger selv, uten at det skjedde noe mer enn at det var vondt. Da jeg hadde foreldrene mine på besøk fra Portugal, utstyrte jeg dem med brodder. De er jo ikke vant til at det kan være glatt når de går ute. I dag mandag er det forresten 15 grader hjemme i Portugal, bare for å nevne det, sier Ribeiro med et smil.

Håndledd- og ankelbrud

På Sykehuset i Vestfold har det ikke vært noe rush av folk som har brukket bein og armer den siste tiden.

– Under snøfallet sist uke, merket vi at det var en del pågang med brukne håndledd og ankler. Men i helgen var det helt vanlig pågang hit til sykehuset, forteller overlege ved ortopedisk avdeling, Knut Forberg.

– Hva skal vi tenke på når vi beveger oss utendørs når det er glatt?

– Først og fremst er det å omstille seg fra sommerføre til vinterføre, det vil si å ta det litt mer med ro. Er det skikkelig glatt, er brodder et godt hjelpemiddel, sier Forberg.

Sykehuset har tatt unna de fleste tilfellene av bruddskader, men vil også operere forrige ukes skader denne uken.

Artikkeltags