Høstferieværet: Mye sol, litt regn – og perfekt turvær

BARE Å NYTE: Værmeldingen for høstferieuka gir ingen grunn til inneliv. Det skal bli mange muligheter for å nyte naturens sprakende fargepalett. Men det kan være smart å ta på litt varme klær.

BARE Å NYTE: Værmeldingen for høstferieuka gir ingen grunn til inneliv. Det skal bli mange muligheter for å nyte naturens sprakende fargepalett. Men det kan være smart å ta på litt varme klær. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Typisk høstferievær. Mye sol. Ganske kjølig.

DEL

(Tønsbergs Blad) Vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt kikker på værkartet, eksklusivt for tb.no, og kan fortelle leserne at alle som har lagt ferien til Østlandet stort sett slipper å ta regnklærne på. I motsetning til dem som har kjørt over langfjellene, til Vestlandet.

– Her på Østlandet blir stort sett annenhver dag fin, sier hun.

Mest nedbør får vi tirsdag, kanskje så mye som fem millimeter, men også mandag ettermiddag var det risiko for noen spredte byger.

– I lavlandet kommer nedbøren som regn, men tirsdag skal vi bare til Lillehammer og nordover, så kommer den som snø først på dagen. Utover dagen kommer det inn en litt mildere vind fra sørvest, og da smelter snøen igjen, sier Eldbjørg Moxnes.

LES OGSÅ: 10 gode råd: Slik takler du vinteren med elbil

Gode nyheter – her

Når vi ber henne se hele Sør-Norge under ett gjennom uka, har meteorologen igjen gode nyheter for dem som tilbringer fridager på Østlandet.

– Været kommer rett vestfra. Det betyr mye nedbør på Vestlandet, mens vi her på Østlandet ligger i le.

Onsdag peker seg så langt ut som den vakreste dagen, som skapt for å oppleve sprakende høstfarger i krystallklar sol, gjerne litt i høyden.

– Men det blir nordavind og ganske kjølig, maksimum 10–12 grader midt på dagen.

Torsdag slår uværet igjen innover Vestlandet, og skyene kan være så regntunge at de ikke klarer å kvitte seg med alt på vestsiden av langfjellene. Det betyr risiko for at det drypper litt over Østlandet også.

– Så roer det seg igjen mot helgen, forteller meteorologen, som tar for gitt at alle som har kjørt til fjellheimen, eller skal krysse langfjellene, allerede har lagt om til vinterdekk. Der er det nemlig risiko for snøbyger og glatte veier.

Og for den som har lagt om til vinterdekk, kan det være smart å lese dette gode rådet om å stramme mutterne etter noen mil, ellers kan det riktig galt.

LES OGSÅ: Mange biler av veien på grunn av glatta

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken