Gå til sidens hovedinnhold

Venter store nedbørsmengder

Artikkelen er over 4 år gammel

NVEs varsel om flom- og jordskredfare opprettholdes i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold. Det er ventet store nedbørsmengder tirsdag ettermiddag.

(Tønsbergs Blad)

Mens vannivået var på vei tilbake etter helgens flom, oppjusterte NVE tirsdag flomvarselet i Aust-Agder og Telemark til oransje nivå. Varselet i Vest-Agder og Vestfold er fremdeles på det laveste nivået.

– Oransje er det nest høyeste varslingsnivået, og innebærer at det kan ventes omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder, skriver NVE på sine sider.

Opp mot 70 millimeter regn er tirsdag varslet for ytre strøk i Telemark, opp til 60 millimeter for deler av Agder, og 30 til 45 millimeter i Vestfold.

LES OGSÅ: Varsler om flom og jordskredfare

Utsatte elver

Selv om de største nedbørsmengdene ventes i Telemark, er vassdrag i Aust-Agder med fortsatt stor vannføring i etter helgas regnvær, spesielt utsatt, skriver NVE.

Ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl blir nedbøren mest intens utover tirsdag ettermiddag og kveld.

– Det er områdene lengst øst i Aust-Agder som vil få mest nedbør, sier meteorologen til NRK Sørlandet.

Stengte veier

Regnværet i helgen sørget for flere stengte veier på Sørlandet. Blant annet var E18 stengt flere steder, men trafikken går nå som normalt.

Politiet har hatt patruljebiler langs E18 natt til tirsdag, og er spente på utviklingen gjennom dagen.

– Det har jo ikke vært så mye regn i natt, men vi er forberedt på at det kan endre seg i ettermiddag, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Ifølge Fædrelandsvennen er følgende veier i Aust-Agder nå stengt: Fylkesvei 123 Sagene/Malsund, Fylkesvei 302 Øvre Dåsvatn, Fylkesvei 156 Stien Bru, Fylkesvei 123 Voieveien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.