Kommer sesongens siste snø i kveld og natt?

SNØ: Tirsdag er det varslet regn, snø og sludd, men det blir kortvarig. Onsdag morgen kan det imidlertid bli glatte veier når det er fare for at nedbøren fryser.  (Foto: Asbjørn Olav Lien)

SNØ: Tirsdag er det varslet regn, snø og sludd, men det blir kortvarig. Onsdag morgen kan det imidlertid bli glatte veier når det er fare for at nedbøren fryser. (Foto: Asbjørn Olav Lien)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en strålende påskeuke med mye sol blir det et comeback i kveld. Er det sesongavslutning?

DEL

(Østlands-Posten) Det er Meteorologisk institutt som tirsdag melder at det mot kvelden ser ut til å komme snø flere steder i Vestfold, og spesielt i indre strøk.

Allerede på ettermiddagen er det fare for nedbør i form av regn, men så kan det gå over i snø når temperaturen synker.

– De fleste er kanskje lei vinteren nå, men man må nok være forberedt på litt hvitt mot kvelden tirsdag. Men det blir ikke mye, og allerede onsdag morgen vil det meste være borte igjen, sier vakthavende meteorolog, Terje Alsvik Walløe.

LES OGSÅ: Finnes det en løsning for Stavern?

Gir seg raskt

For snøværet går raskt over i regn natt til onsdag. Og temperaturene vil trolig holde seg over frysepunktet.

– Det er et nedbørsområde som passerer i løpet av kvelden og natten. Jeg antar at dersom det i det hele tatt legger seg noe snø på bakken, så vil det regne bort i natt, sier han.

– Så vi må ikke fram med måkeutstyr igjen?

– Nei, det ser ikke slik ut. Dette er nok bare noen små rester av vinteren. I morgen tidlig har nedbøren passert, og det blir opphold igjen, sier han.

LES OGSÅ: Campingsesongen nærmer seg – Oddane Sand Camping åpner nesten én måned før konkurrentene

Vekslende uke og fare for glatte veier

Onsdag er det imidlertid varslet fare for glatte veier flere steder på Østlandet, spesielt i kystnære strøk.

Også torsdag morgen og formiddag skal det komme litt regn, men da skal det være såpass varmt at det ikke er fare for snø.

Fredag blir den beste dagen denne uka, med en god del sol og rundt fem plussgrader ifølge yr.no.

– Da ser det ut til at solen er tilbake, noe som vil gi dere en ganske så behagelig dag. Lørdag blir det nok litt vekslende igjen før også søndagen ser ut til å bli ganske fin med en del sol. Det er imidlertid fortsatt et stykke fram til helgen, så varselet for de dagene er fortsatt noe usikkert, sier han.

Hvis du håper på sommerlige temperaturer snart, må du imidlertid vente litt. Også i starten av neste uke er det ventet kuldegrader på morgenene, og ikke i nærheten av tosifret antall plussgrader.

Slik blir været de neste dagene

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken