Flomvarsel: Fylkesmannen med oransje farenivå, og veivesenet har høynet beredskapen

VÆR OBS: Styrtregn i Vestfold tirsdag.

VÆR OBS: Styrtregn i Vestfold tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ventet mye regn tirsdag og beredskapen er høynet. For deler av Vestfold er farenivået satt til nest høyeste nivå.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det er ventet store nedbørsmengder i Vestfold tirsdag formiddag, og NVE har sendt ut flom- og jordskredfare for blant annet Vestfold.

Statens vegvesen tar følgene av det. Det samme gjør Fylkesmannen i Vestfold.

– Vi har høynet beredskapen vår og overvåker steder vi vet er utsatt når det blir store nedbørsmengder, sier Trond Haugstad i Statens vegvesen.

Han nevner områder som Kilen i Sandefjord, Kilen i Tønsberg og Revetal sentrum som områder de holder oppsyn med. Beredskapen deres går blant annet ut på å holde avløp og strikkrenner åpne.

– Vi renser avløp planmessig, men vi vet jo at flom drar med seg kvist og kvast som kan tette igjen avløp. Derfor er vi klare til å rykke ut på kort varsel for rydde, sier Haugstad.

LES OGSÅ: Nå kommer styrtregnet

Vegvesenet er også avhengig av tips dersom publikum oppdager store vannmengder i veibanen.

– Det skal meldes inn til Veitrafikksentralen på telefon 175, sier Haugstad.

Oransje nivå

Også hos Fylkesmannen forbereder de seg på mye nedbør. Ved 11-tiden tirsdag ble farenivået for skader forårsaket av nedbøren oppgradert.

For kommunene Lardal, Larvik og Sandefjord, er nå farenivået oransje.

– Flomvarsel for Vestfold er oppgradert til oransje farenivå i dag for kommunene Lardal, Larvik og Sandefjord. Dette er nest høyeste farenivå og nedbøren kan gi omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder, melder de.

Gult nivå

Også for kommunene lenger nord i fylket regnes det med nye nedbør. Likevel frykter man ikke like alvorlige tilstander. For kommunene Tønsberg, Tjøme, Nøtterøy, Re og Horten er det gult farenivå.

– Fylkesmannen har formidlet varsel til kommuner og fylkesberedskapsrådet i Vestfold, meldes det fra Fylkesmannen.

Forebyggende tiltak

Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) deler følgende forebyggende tiltak på sin Facebook-side:

– Sikre og flytte verdier. Biler, campingvogner og rundballer osv, bør flyttes fra utsatte steder. Det er lurt å flytte verdier opp fra kjellere.

VIB opplyser at sist det var vått i vårt område, den 10. juni i år, måtte de rykke ut til tretti naturhendelser.

– De aller fleste av disse var kjellere som flommen hadde fylt med vann.

SEND OSS BILDER: Send oss gjerne bilder dersom du ser vann som skaper trøbbel eller skader. Send til vestfoldtips@amedia.no

Artikkeltags