Nå skal kommunen lytte til ungdommen om nettbruk: – Vi er opptatt av å ta dem på alvor

LYTTE TIL UNGDOMMEN: Under årets elevrådskonferanse skal kommunepolitikerne få innspill fra elevrådsmedlemmer i Tønsberg og Re, om hvordan kommunen bør jobbe med nett og nettbruk blant barn og unge.

LYTTE TIL UNGDOMMEN: Under årets elevrådskonferanse skal kommunepolitikerne få innspill fra elevrådsmedlemmer i Tønsberg og Re, om hvordan kommunen bør jobbe med nett og nettbruk blant barn og unge. Foto:

Under årets elevrådskonferanse er det nett og nettbruk som på dagsordenen.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Det er viktig at vi som kommune har et bevisst forhold til nettbruk og hvilke muligheter og utfordringer nettet byr på, sier kommunalsjef Mette Vikan Andersen, i en pressemelding.

Onsdag 6. november fylles Oseberg kulturhus opp av elevrådsmedlemmer fra skolene i Re og Tønsberg. Den femte utgaven av elevrådskonferansen står for tur, og nett og nettbruk står på dagsordenen.

– Mange unge lever store deler av livet på nettet. På årets elevrådskonferanse ønsker vi å få innspill om hvordan kommunen bør jobbe med nett og nettbruk blant barn og unge.

– Innebærer utfordringer

Tall fra Ungdata-undersøkelsen fra 2017 viser at 56 prosent av ungdommene bruker mer enn tre timer på skjerm etter skoletid hver dag. Mange forteller at de har hatt negative opplevelser på nettet i løpet av det siste året.

– Nettet byr på enorme muligheter, men vi vet jo at det også innebærer noen utfordringer. Vi er opptatt av å ta ungdommen på alvor, og i etterkant av konferansen vil vi ta med oss konkrete innspill og forslag som kommer frem. Dette vil bli presentert for det nyvalgte utvalget for oppvekst og opplæring, sier Vikan Andersen.

Artikkeltags