Trodde du fredag den trettende er en ulykkesdag? Da vil dette overraske deg ...

FRYKT IKKE: Fredag den 13. er faktisk mindre «farlig» enn andre dager. (Arkivfoto)

FRYKT IKKE: Fredag den 13. er faktisk mindre «farlig» enn andre dager. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er nemlig helt motsatt!

DEL

(Tønsbergs Blad) Førstkommende fredag er det fredag den 13. Datoen får mange overtroiske til å grøsse på ryggen og skue engstelig etter svarte katter og stiger som står i veien.

Men har de egentlig noe å frykte? Svaret er nei, ifølge Tryg forsikring. De har gått gjennom ulykkesstatistikken sin for nettopp denne dagen, og ble litt overrasket over hva de fant.

– Vi har gått gjennom statistikk for de siste årene, og fasiten er at det faktisk skjer færre ulykker på fredag den 13. enn vanlige fredager, skriver selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Denne datofeilen tar kaka! (+)

Mindre sjanse

– Det gjelder alle ulykkestyper; brann,- vann- og personskader og ulykker med og uten bil. Vi har ikke noen statistikk på hvor overtroiske nordmenn er, men det viser seg i alle fall at sjansene for at du skal råke ut for en ulykke hvor du har bruk for forsikringen din er mindre enn på andre dager, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Ifølge selskapet er det  drøyt 12 prosent mindre sjanse å bli utsatt for bilulykker fredag den 13. Når det gjelder reiseskader er det 3 prosents mindre sjanse å bli utsatt for noe fredag den 13.

Mer forsiktig

Arvid Steen tror at grunnen til at det er færre skader på fredag den 13. enn vanlige fredager er at folk er mer forsiktig.

– Kanskje grunnen er at mange er ekstra varsomme og tar færre sjanser på denne «ulykkes-datoen»?

Han har et råd til deg som fremdeles er litt skeptisk til fredag den 13.

– Vårt råd er å møte fredagen som alle andre fredager. Ingen grunn til å stresse seg opp og frykte det verste. Av alle årets dager er faktisk fredag den 13. en trygg start på helgen. Og som alltid; det er alltid lurt å være forsikret om det allikevel skulle gå galt, sier Steen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken