Gå til sidens hovedinnhold

Denne skal gjøre det lettere for syklistene

Artikkelen er over 3 år gammel

Har du sett denne plata, og vet du hva det egentlig er for noe?

(Tønsbergs Blad)

Ved Mammutkrysset i Tønsberg er det satt opp et stativ med en knapp. Med knappen kan du som syklist bestille grønn mann mens du setter foten på brettet uten å måtte gå av sykkelen. Dette og et par andre tilpasninger skal gjøre livet lettere for deg som skal over krysset på sykkel.

– Dette er første stativet vi setter opp. Totalt skal det opp seks slike stativer. Tanken er at syklister skal slippe å gå av sykkelen. En annen ting er trafikksikkerhet. På denne måten reduseres risikoen for å få forhjulet ut i veibanen der stolpen står tett til veien, sier sjefingeniør i Statens vegvesen Vestfold, Finn Erling Berg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Nå har veivesenet justert på den grønne mannen i Mammutkrysset

Straksmidler

Midlene til denne oppgraderingen er hentet fra Bypakka.

– De seks stativene kommer på 122.500 kroner inklusive merverdiavgift. Pengene er hentet fra straksmidlene i Bypakka. Det er et firma på Nøtterøy vi har kjøpt dem av, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Disse sykkelstativene skal settes opp fortløpende. Neste «sykkelhviler» skal opp der Stoltenbergs gate deler seg i en egen fil inn mot Nedre Langgate.

– Da vil syklister som skal over veien ved skateparken og over veien mot kanalbrua, kunne bruke et slikt stativ, sier Berg

– Han sa unnskyld! Da kan jeg ikke ha gjort noe galt (+)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Første gang

Han forteller at dette er første gang de setter opp slike stativ med trykknapper for syklister i Tønsberg.

På den som alt er satt opp, er trykknappen plassert slik at syklisten må trykke på knappen før man i praksis kan sette foten på stativet.

– Knappen på de andre stativene kommer til å bli plassert slik at det er første syklist på rekka som kan trykke på knappen. Det vil si i andre enden enn der denne knappen står. Vi har også fått laget noen plater som skal legges rundt stengene til stativet langs bakken. På den måten unngår vi at det kommer grus og annet ned i betongfundamentet, sier han.

Kommentarer til denne saken