Gå til sidens hovedinnhold

Se bibliotekets skrytefilm

Artikkelen er over 3 år gammel

Tønsberg og Færder bibliotek har mye å skryte av. Nå gjør de det på film.

(Tønsbergs Blad)

– Jeg har alltid tenkt på dette biblioteket som et Soria Moria slott fordi det skinner av det.

Slik innleder biblioteksjef Tone Moseid den splitter nye promovideoen Tønsberg og Færder bibliotek har laget om seg selv.

Biblioteket presenterte seg på et stort nasjonalt biblioteksmøte som gikk av stabelen i Vestfold denne uken. Det valgte de å gjøre ved å lage en film som kan nå et større publikum.

LES OGSÅ: Supre skiforhold i Storås

Filmen viser triksene bak suksessen

– Vi som jobber her er veldig stolte av biblioteket vår. Nå ønsker vi å vise oss fram for politikere, innbyggere og alle som er interessert i bibliotek, sier biblioteksjef Tone Moseid.

Biblioteket, som ligger i Tønsberg by, er veldig populært blant publikum og scorer høyt på brukerundersøkelser. I promofilmen laget av Skagerak Film, forteller biblioteket hvordan de har lyktes:

– I bibliotekbransjen snakkes det mye om framtidas bibliotek. Jeg våger den påstanden at vi er der allerede. Vi har jobbet hardt med å utvide tilbudet og fornye oss, sier Moseid.

LES OGSÅ:  E18 blir stengt i helgen – her kan det bli kø

Gleder seg til søndagsåpent etter sommeren

Hun mener det er tre ting som kjennetegner morgendagens bibliotek. Det første er tilgjengelighet.

– Det er både hvordan vi møter publikum og hvilke ressurser og tjenester vi kan tilby, sier Moseid.

Dessuten er åpningstider helt sentralt. Biblioteksjefen er derfor veldig glad for at biblioteket etter sommeren vil være både søndagsåpent og såkalt meråpent, det vil si at man kan låse seg inn og bruke biblioteket også etter stengetid.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med oss politikerne på det. Vi merker at brukerne har ventet på bedre åpningstider og at de gleder seg.

LES OGSÅ:  TB-journalist stakk av med seieren på årets prisfest

Motvekt til fake news

Det andre punktet Moseid framhever at er viktig for framtidas bibliotek, er å styrke ytringsfriheten og demokratiet.

– Det er store ord, men det er viktig. Det betyr å gi tilgang til kunnskapskilder, noe som er viktig sett i lys av fake news og ekkokamre. Vi merker at mange finner informasjon selv på nettet, men at det er et voksende behov for å tolke og kvalitetssikre funnene, sier Moseid.

En annen ting ved demokratifunksjonen er å sikre at alle får tilgang til kunnskap.

– Mye koster penger også på nettet med betalingsmur og lignende. På biblioteket kan man få tilgang gratis, sier bilbliotekssjefen.

Sjelens treningsstudio

Det siste punktet som kjennetegner Nøtterøy og Færder bibliotek i dag, er at det bygger hele mennesket. Biblioteket er sjelens treningsstudio.

– Ja, faktisk. Biblioteket gir kunnskap og er et folkeverksted, en viktig møteplass, sier Moseid.

Kommentarer til denne saken