Anders og Susanne elsket solen og landskapet på safariturene i Afrika. Nå har de bygget sin egen lille safaricamp i Tønsberg.
Kirvil Håberg Allum

Susanne og Anders fjernet veggen på garasjen og fikk safaricamp

Med gode solforhold, stille natur og en fantastisk utsikt, ble Afrika-prosjektet til Susanne og Anders en suksess.
Publisert

(Tønsbergs Blad) – Når du er på savannen er stillheten og følelsen av å være i pakt med naturen helt spesiell. Noe av den samme roen fant jeg igjen her på knausen bak garasjen, forteller Susanne, mens hun viser fram prosjektet hun og kjæresten Anders har jobbet med gjennom sommeren.

Etter flere turer på savannene i Afrika, ble paret fra Tønsberg hekta og skapte sin egen «safaricamp»  bak garasjen.

HENGEKØYE: Anders og Susanne elsket solen og landskapet på safariturene i Afrika. Nå har de bygget sin egen lille safaricamp i Tønsberg.

HENGEKØYE: Anders og Susanne elsket solen og landskapet på safariturene i Afrika. Nå har de bygget sin egen lille safaricamp i Tønsberg. Foto:

Det hele startet med litt råtten kledning, safari-inspirasjon, mye kreativitet og stort potensial. Paret ville ta i bruk et vestvendt garasjeloft ved en skrånende bergknaus. Med oppussingserfaring fra fire tidligere leiligheter gikk paret i gang.

Tilbake til Afrika

– Vi ville gjenskape følelsen fra campen i Kenya og Tanzania, sier Susanne.

– Og da var teltfølelsen viktig fortsetter hun.

EKTE SKINN: Skinnpuffene sto nedstøvet i et hjørne på Erikshjalpen, paret er alltid ute etter å  gjøre gode kupp i bruktbutikker.

EKTE SKINN: Skinnpuffene sto nedstøvet i et hjørne på Erikshjalpen, paret er alltid ute etter å gjøre gode kupp i bruktbutikker. Foto:

Med store vinduer og dører som gir rommet lys og utsikt, en solfylt platting i forkant, stoff drapert i taket, pluss et heldekkende mykt teppe, ble råloftet over garasjen en herlig idyll der paret nyter sensommerdagene.

Er det kjølig eller ruskevær, trekker de inn i daybeden og nyter vakre solnedganger der.

For å få den rette leir-følelsen fant Susanne fram typiske elementer fra safariturene. Teltduk-taket var viktig, og de typiske beige fargene mot skinn og tre.

Uten noe særlig sy-erfaring lånte Susanne symaskin. 40 meter stoff senere, kunne hun endelig feste «teltduken " til bordene i taket.

– Å sy sammen så mye stoff var skikkelig kaos, det var stoff overalt, men til slutt ble det bra. Og jeg har fått lyst til å sy mer, sier hun.

Stoffet henger i en myk bue ned fra taket og med små festepunkter her og der dannes fasongen til et hustelt.

I midten av taket er det festet en lyslenke, og på den ene veggen henger tapetstripen med elefantmotiv fra Anders' tidligere leilighet.

Lavbudsjett

Tanken om at prosjektet skulle være lavbudsjett, har gjort at paret har holdt seg til rimelige løsninger, handlet på salg og gjort bruktkupp på blant annet finn.no.

Det som egentlig var ment som en midlertidig løsning, er blitt så vellykket at de er enige om å beholde det slik en tid framover. Totalt har hele prosjektet kostet dem rundt overkommelige tre tusen kroner.

Den store madrassen fikk et nytt trekk  og en tilpasset sengegavl og puter. En tur på Erikshjälpen resulterte i to nedstøvede skinnpuffer, som nærmest lyser Afrika etter en liten skinnrens. Hyllene, to gamle kasser fra en låve på Nykirke ble dekorert med egne minner og fotografier fra safariturene.

– Vi hadde ikke noe detaljert plan i forkant, men ideene har kommet etter hvert. Vi tester ut og bygger litt etter litt. Prosjektet er langt fra ferdig, både lister og glassdørene mangler, men foreløpig er vi veldig fornøyd med resultatet, sier Anders.

Forlenger sesongen

Det er ingen tvil om at paret har vært på jakt etter og fanget safariånden.

Med det nye oppholdsrommet har de fått en ny utestue og overnattingssted. Rommet  gjør det mulig å forlenge sommersesongen betraktelig, og forenkler logistikken når overnattingsgjestene kommer.

– Alle finner roen her. Flere ganger har vi hatt planer om en tur på byen, men etter å ha sittet her noen timer, har vi valgt bort livet på brygga, med roen her, forteller Susanne.

På den nyspikrede plattingen står bord og stoler. Solen kommer til morgenkaffen og sier farvel ved solnedgang. Skulle det bli regn underveis i lunsjen eller midt i grillingen, er det bare å flytte alt inn under teltlerretet og fortsette bak glass og tak.

Lett tilgjengelig bad og toalett gjør det også mulig og fristende å tenke på utleie via Airbnb.

– Vi er veldig fornøyd med løsningen, og kunne gjerne ha leid et tilsvarende sted selv. Det er jo her vi har vært i sommer. Det er sol hele dagen, og med naturen, sjøen og dyrelivet nedenfor er det skikkelig idyll, forteller Susanne fornøyd.

– Det blir nesten litt «klisjé» når himmelen er rosa og hestene gresser i solnedgangen her nede. Her skal vi bo til vi blir pensjonister, ler hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.