Skallet ned 17-åring utenfor pizzarestaurant

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen beskyldte 17-åringen for å ha skrapet opp bilen hans, skallet til ham, slo ham to ganger i ansiktet og sparket ham i tinningen. Nå må han i buret.

DEL

(Tønsbergs Blad) Tønsberg tingrett har dømt 26-åringen til 65 dager i fengsel for hendelsene lørdag 1. oktober i fjor.

Før volden kom 17-åringen syklende til Tjøme Pizza sammen med noen venner på vei til en bursdagsfest. En av vennene hans ropte til ham, og da han snudde på hodet mistet han balansen og falt med sykkelen like ved 26-åringens bil.

Angrep bakfra

26-åringen beskyldte da 17-åringen for å ha skrapet opp bilen hans, noe 17-åringen nektet å ha gjort. Da 26-åringen stakk fram hånden og sa at det var greit, dro han 17-åringen mot seg og skallet ham i pannen. Så slo han ham to ganger i ansiktet med knyttneven.

17-åringen snudde seg for å gå, men da gjøv 26-åringen på ham bakfra, vred armen hans opp på ryggen og forsøkte å legge ham i bakken. Begge gikk ned. Tiltalte var først på beina, og mens 17-åringen sto på ett kne sparket han 17-åringen i tinningen.

Dagen etter fortalte legen at han hadde fått hjernerystelse.

La seg flat

Aktor i saken mente at 26-åringen burde straffes med 75 dagers fengsel, inkludert strafferabatt fordi han innrømte alt. Retten trekker fra ytterligere 10 dager, og skriver:

– Slik retten ser det, har tiltalte lagt seg så «flat» som det er mulig å gjøre uten å huske detaljer. Han har i tillegg beklaget det han har gjort og har gitt uttrykk for at han har tatt lærdom av dette og nå har sluttet å drikke alkohol.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken