Sommersesongen løpes i gang

Artikkelen er over 2 år gammel

For 5. år på rad arrangeres Skjærgårdsløpet på Tjøme.

DEL

Den 12.juni starter løpssesongen på Tjøme for fullt, da startskuddet til Skjærgårdsløpet ljomer over Verdens Ende.

Mosjonistene skal ut i enten en 5, eller 10 km løype i variert terreng. I tillegg er det en 3 km runde for funskjonshemmede.

– Vi har valgt å beholde store deler av løypa fra i fjor, da vi fikk god tilbakemelding fra deltakerne, sier Geir-Morten Hansen i en pressemelding.

Det er Tjøme Løpeklubb som arrangerer løpet.

– Selve løypa består av variert terreng, så det skal løpes både på grus, asfalt, stier og traktorveier. Start og mål er på Verdens Ende, for å sikre den gode rammen rundt løpet,  fortsetter han.

– Vi har også hatt besøk av Kondis, som har kontrollmålt løypa. Selv om jeg vil karakterisere løypa som halvhard, bør det være store muligheter for gode tider her likevel, sier Geir-Morten.

9. klasse ved Tjøme ungdomsskole skal selge vafler og annet godt ved målgang, til inntekt for den årlige Polen-turen. Det samme ble gjort i fjor til stor suksess.

–  Vi ønsker å vise frem mer enn bare en løpekonkurranse, derfor har vi valgt både Verdens Ende som start og målområde, med sin spektakulære natur, og at vi trekker inn lokale krefter for å vise hva vi har å by på, sier Roar Almquist, primus motor i Tjøme Løpeklubb.

Så da er det bare å krysse av søndag 12.juni i kalenderen, for da inviterer Tjøme Løpeklubb til løpsfest på Verdens Ende, inviterer løpeklubben i en pressemelding.

Artikkeltags