Gå til sidens hovedinnhold

Verdens Ende med sin første egne dag

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstkommende lørdag arrangeres Færderdagen for aller første gang.

– Besøkssenteret for Færder nasjonalpark arrangerer Færderdagen, en spennende og lærerik utendørs aktivitetsdag for hele familien, inviterer senteret i en pressemelding.

Da kan du komme til Verdens Ende, der land møter hav, og oppleve, erfare og tilegne deg kunnskap om vår marine nasjonalpark. Det arrangeres båtturer til Færder fyr i samarbeid med Fjordtaxi og publikum kan prøve ut ulike aktiviteter sammen med senterets samarbeidspartnere. Her kan man lære mer om områdets unike fugleliv med Store Færder Ornitologiske forening, fiske krabber med Oslofjorden friluftsråd, bli kjent med Torås forts venner eller slå av en prat med Havpadlerne. Nasjonalparkens randsone skal også utforskes.

– På Verdens Ende vil du møte nasjonalparkforvalter Bjørn Strandli hele dagen. Han har god kunnskap om nasjonalparken generelt og om de ulike prosjektene som foregår. Han deler gjerne sin kunnskap med de besøkende, opplyses det i pressemeldingen.

Besøkssenteret sin utstilling «På kanten av havet» er naturligvis åpen hele dagen, med ekstra gode priser. Her kan publikum lære mer om den fantastiske nasjonalparken ved å se, lytte og bevege seg inne i den interaktive utstillingen.

– Dette er en spennende måte å lære på, hvor kunnskapen kommer gjennom aktive handlinger.

Quiz og natursti for å teste kunnskap blir det også.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.