Bruktsalget på Tjøme er til lørdag

Håper på utstyr og folk: Politiker Karoline Aarvold og Løypegutta Tjøme, her med Harald Grov, arrangerer bruktsalget på Samfunnshuset på Tjøme i år. De håper mange har utstyr å levere i dag og i morgen, og at mange tar turen til salget lørdag. Foto: Nina T. Blix

Håper på utstyr og folk: Politiker Karoline Aarvold og Løypegutta Tjøme, her med Harald Grov, arrangerer bruktsalget på Samfunnshuset på Tjøme i år. De håper mange har utstyr å levere i dag og i morgen, og at mange tar turen til salget lørdag. Foto: Nina T. Blix

Artikkelen er over 2 år gammel

Trenger du nytt sportsutstyr? Eller har du mye stående som ikke er i bruk lenger? Da bør du ta turen til Samfunnshuset på Tjøme.

DEL

– En SIFO-rapport fra 2016, «Klesforbruket i Norge», viser at nordmenn i snitt kaster rundt 23 kilo klær hver i året. Vi håper denne dagen kan bidra til at folk kjøper brukt fremfor å kjøpe nytt, og selger heller enn å kaste, sier Karoline Aarvold.

Sammen med Løypegutta på Tjøme står hun bak bruktsalget på Samfunnshuset på Tjøme førstkommende lørdag.

– Tanken er altså at man skal kunne kjøpe og selge sportsutstyr man ikke trenger lenger. Både for å spare miljøet, og selvfølgelig også lommeboka, smiler Aarvold.

Tok over stafettpinnen

Løypegutta har hatt en heller rolig vinter hittil på løypefronten, og kastet seg på da Aarvold tok kontakt for å høre om de ville være med å arrangere bruktsalg. Aarvold ble på sin side spurt av Tjøme foreldreutvalg, som har arrangert dette tidligere år. Høyrepolitikeren sitter i kommunestyret på Tjøme, og har flere ganger engasjert seg i barnesaker.

– Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ble spurt, men jeg svarte ja, smiler hun.

– Og vi sa ja med én gang fordi dette er sosialt riktig når sportsutstyr er så dyrt som det er nå. Miljømessig er det også bra, så dette er helt i løypeguttas ånd, synes Harald Grov i Løypegutta Tjøme.

I tillegg til bruktsalg, blir det salg av kaker og kaffe, og inntektene herfra kommer Løypegutta til gode.

Håper folk leverer utstyr

Skal det bli salg, må det også komme varer. Og varer tar arrangørene imot både i ettermiddag og i morgen ettermiddag, også dette på Samfunnshuset. Alt av sportsutstyr tas imot, og det gjør også ting som hører naturlig sammen med utstyret, slik som vinterjakker og joggesko.

– I tillegg til salg, kan man både bytte og gi bort også. Det er bare å levere inn det man vil selge og oppgi pris, så ordner vi resten. Det som eventuelt ikke blir solgt, kan man hente her etterpå, ellers gir vi det til et passende formål, forteller Aarvold.

De vil bruke betalingsløsningene Vipps og mCash i tillegg til kontanter.

– Jeg har hørt at det har vært mye folk tidligere, og det blir spennende å se hvor mye varer som blir levert også, synes Aarvold.

Artikkeltags