Gå til sidens hovedinnhold

Flertall for å beholde Polen-turen

Artikkelen er over 3 år gammel

Høyres Karoline Aarvold tok til orde for å beholde Polen-turen som ungdomsskoleelevene på Tjøme har reist på. Hun fikk flertallet med seg.

De hvite bussene har vært en del av pensum i 10. klasse på Tjøme ungdomsskole i flere år. I rådmannens forslag som var oppe i hovedutvalg for levekår igår, torsdag, var gratisprinsippet, der ingen aktiviteter i skolen skal kreve egenbetaling, årsaken til av Polen-turen skulle avvikles. Dette er en oppfølgingen av "Tiltaksplan for å forebygge og redusere konsekvensene av barnefattigdom". Aarvold sa klart nei til forslaget.

– Vi forstår at man er bundet av gratisprinsippet i skolen og ikke kan gjennomføre tiltak som strider med det, men vi mener at dette kan gjennomføres uten at det kommer i konflikt med gratisprinsippet. Vi i Høyre mener det er viktig å fortsette med turene fordi det er en viktig læringsprosess å reflektere rundt spørsmål om menneskerettigheter, konflikter og mindretallets rettigheter, fortalte hun.

I møtet fikk altså Aarvold med seg flertallet, sju mot to stemmer fra FrP, på å beholde turene. Flertallet gikk for et fellesforslag fra Arbeiderpartiet og Høyre, der det beskrives at ingen aktiviteter skal arrangeres i skolens regi dersom det bryter med gratisskoleprinsippet, og at Polenturen kan videreføres dersom dette overholdes. Videre søkes turen innarbeides i kommunens budsjett fra 2018. En slik budsjettpost må opp i kommunestyret.

For et trinn på 50 elever anslås utgiften å være cirka. 300 000 kroner.

LES MER: Sier nei til forslag om å kutte ut Hvite busser-tur

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.