– Nå er tøybleiene alldeles lekre og barnevennlige

Randi Hagen Fjellberg vil ha støtteordning for foreldre som ønsker å bruke tøybleier.

Randi Hagen Fjellberg vil ha støtteordning for foreldre som ønsker å bruke tøybleier. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Randi Hagen Fjellberg (MDG) vil at Tjøme kommune skal ha støtteordning for innkjøp av tøybleier.

DEL

Det ble tatt opp i Tønsberg for en tid tilbake, en støtteordning til tøybleier for foreldre.

- Trenden er at flere ønsker økologisk mat og klær, og produkter til familien som er bra for hud, helse og miljøet. Da synes jeg det er rart at bruk av tøybleier til babyer fremdeles er lite utbredt, sa Suzy Haugan i Venstre i Tønsberg.

Et bleiebarn bruker i gjennomsnitt bleier som ender opp i ett tonn søppel i bleieperioden. En rekke av landets kommuner har støtteordning for foreldre til innkjøp av tøybleier, deriblant Oslo, hvor foreldre får opptil 1.000 kroner i støtte. Ordningen er ikke utbredt i Vestfold-kommunene.

I siste kommunestyremøte på Tjøme tok Miljøpartiet De Grønnes Randi Hagen Fjellberg opp spørsmålet, da en sak om VESAR sto på sakskartet.

- Sidemannen min hvisket til meg at det er tydelig at du er pensjonist, men jeg syntes dette var en interessant rapport, smilte hun og fortsatte:

- Jeg ser at vi skal ha 70 prosent materialgjenvinning innen 2020. Vi har ganske mye i dag, men hva skal vi gjøre mer? Her har jeg en kjempeide! 28 barn ble født på Tjøme i år. Hvert barn produserer 1 tonn papirbleieavfall. Jeg foreslår at vi skal gjøre som mange andre kommuner og innføre en støtteordning for foreldre til innkjøp av tøybleier. For bleiene er ikke sånn som vi hadde i gamledager. Nå er de alldeles lekre og barnevennlige. Jeg nevner det som et forslag, så kan dere tenke på det til neste kommunestyre, sa Fjellberg fra talerstolen.

Forøvrig kom det fram i saken at et kunnskaps- og opplevelsessenter på Rygg skal realiseres, og stå klart neste sommer.

Artikkeltags