Er imponert, men har ei liste med ønsker

Mye er bra, men noe kan også forbedres både i nasjonalparksenteret og Verdens Ende forøvrig, mener Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne på Nøtterøy.

Mye er bra, men noe kan også forbedres både i nasjonalparksenteret og Verdens Ende forøvrig, mener Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne på Nøtterøy. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne på Nøtterøy har besøkt Verdens Ende og nasjonalparksenteret. Det har resultert i mange punkter som kan forbedre tilgjengeligheten.

DEL

Først og fremst er rådet imponert over hvordan det er tatt hensyn til universell utforming på Verdens Ende. Men en del forbedringstiltak har de besøkende altså notert seg.

- Badebingen brukes mye, men grønske og algevekst bør fjernes i løpet av sesongen.

- Grillplassen på Verdens Ende skal fornyes, og rådet viste til grillplassen på Dunholmen i Nøtterøy kommune, som er universelt utformet med sitteplasser for rullestol.

- I servicebygget nede mot havna har rådet også noen ønsker. En liten skråkant på begge sider av dusjen, bolting av toalettpapirholderen til gulvet i passende avstand på handikapptoalettet og -dusjen, håndtak og klappsete i dusjen, dørskilt og blindeskrift på dørene er punktene her.

- På brygga og moloen kan sikkerheten styrkes med konstrastfarge på kanten, aller helst en liten kant. Flere sitte- og hvileplasser på brygga kunne også vært fint, mener rådet.

- I Nasjonalparksenteret er det også mye å skryte av, som mulighet for å kjøre gjennom bommen og opp, store HC-parkeringsplasser ved senteret og tilgang på tilpasset fortau. Det er heis, stødig rekkverk i trappa og døråpner.

- Utlån av manuell rullestol til bruk utendørs er et ønske. Informasjon på Ipad i rondellen oppe fungerer fint fordi man kan øke skriftstørrelsen, men lyd og tale i løsningen for blinde og svaksynte, kunne også være en idé. Det samme med lyd på nettsiden. Informasjon for funksjonshemmede om alle universelt utformede tiltak på ett sted, som telefonnummer til bommen, hadde vært en fordel.

Artikkeltags