Arne skulle sende trehjulssykkelen fra Tjøme til Gjøvik. Det var ikke så lett

SKAPTE HODEBRY: Det skulle bli vanskeligere enn Arne Grimsø hadde regnet med, å frakte den elektriske trehjulssykkelen til den nye eieren i Gjøvik.

SKAPTE HODEBRY: Det skulle bli vanskeligere enn Arne Grimsø hadde regnet med, å frakte den elektriske trehjulssykkelen til den nye eieren i Gjøvik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Arne Grimsø solgte sin elektriske trehjulssykkel til en kjøper i Oppland, møtte han vanskeligheter med å få fraktet den. – Skal det være slik? spør han.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Ingen av transportfirmaene jeg var i kontakt med ville ta på seg slike oppdrag for privatpersoner, sier Arne Grimsø fra Tjøme.

Han forteller at han var i kontakt med Posten, Bring, Schenker og Toten transport. Ifølge Grimsø, ville ingen av firmaene påta seg forsendelser for privatpersoner på over 35 kilo. Det er dette som er maksvekt for norgespakker hos Posten.

– Alt over maks vekt for norgespakker blir overført til Bring. Men kontakter du Bring som privatperson, har du ikke en sjanse. Bring sa de ikke tok private oppdrag. Punktum, hevder Grimsø.

– Det er nesten umulig for privatpersoner å sende tunge pakker. Skal det være slik? spør han.

– En rå pris

Til slutt fulgte Grimsø oppfordringen han fikk; å finne et firma han kunne sette opp som forsender av den motoriserte trehjulssykkelen. Slik kunne han omgå prinsippet hos det aktuelle transportfirmaet, der privatpersoner egentlig ikke kan sende gods.

–  Jeg får nå sendt trehjulssykkelen via en bekjent som har et firma, men det er jo ikke alle som har mulighet til det. Jeg synes det er dumt at noe så grunnleggende som å sende noe over 35 kilo i Norge som privatperson ikke er mulig. Må det være slik?

Forsendelsen betaler kjøperen i Gjøvik 1.500 kroner for til Toten transport. Grimsø er til sjuende og sist fornøyd med både service og pris hos dette selskapet. Han forteller at kjøperen hans i dette tilfellet betaler for frakt.

– Men jeg synes det er en rå pris, kommenterer Grimsø.

LES OGSÅ: Derfor ser du Arnes ansikt på Tine-biler over hele Norge (+)

Jo da, privatpersoner kan sende gods

Det stemmer at Posten ikke sender pakker tyngre enn 35 kilo, men via Bring, Posten Norges merkevare som retter seg mot firmaer, er det altså mulig.

– Det er ikke så mange private som frakter ting over 35 kilo, men vi har en mulighet. Du må gjøre et søk, men det enkleste er kanskje å ringe kundeservice, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Gjenstanden sendes da som gods, og ikke post. Bestilling av godstransport kan privatpersoner gjøre her.

– På Brings nettside kan man som privatperson bestille godstransport uten innlogging, men det enkleste er kanskje å ringe kundeservice, sier Eckhoff.

Han anslår at å sende Arne Grimsøs trehjulssykkel på cirka 50 kilo fra Nøtterøy til Gjøvik, ville kostet rundt 3.500 kroner hos Bring.

LES OGSÅ: Joakim kjøpte mobil for konfirmasjonspengene, men fikk noe helt annet i posten

Artikkeltags