Karoline er glad for at samboergarantien gikk gjennom på Nøtterøy og Tjøme

Karoline Aarvold har snakket varmt om en samboergaranti i Tjøme kommune og i den nye forskriften er det nå med.

Karoline Aarvold har snakket varmt om en samboergaranti i Tjøme kommune og i den nye forskriften er det nå med. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Kjærligheten dør ikke selv om den ene samboeren eller ektefellen har behov for sykehjemsplass, mener Tjøme-politiker Karoline Aarvold. Nå har både Tjøme og Nøtterøy kommuner vedtatt samboergarantien hun har vært opptatt av.

DEL

I kommunestyremøte tidligere denne uka vedtok Tjøme-politikerne en ny forskrift for kriterier for tildeling av langtidsopphold eller bolig med heldøgns tjenester i Tjøme kommune. Nøtterøy hadde samme type sak oppe.

- I denne forskriften er det nå tatt inn en bestemmelse som gir ektefeller og samboere muligheten til å bo sammen på institusjon, altså en samboergaranti, sier Karoline Aarvold fra Høyre fornøyd.

Saken skapte ikke stor diskusjon i kommunestyret og den nye forskriften ble enstemmig vedtatt. Karoline er opptatt av at de eldre nå vil få en bedre tjeneste. Hun har også tidligere tatt til orde for en samboergaranti.

LES OGSÅ: På Tjøme får de fleste som ønsker det bo sammen

- Jeg er veldig glad for at vi fikk dette igjennom enstemming, og jeg er også glad for at vi har like regler både på Nøtterøy og Tjøme. De eldre fortjener gode og verdige tjenester, og jeg håper denne garantien kan bidra til dette, sier hun og legger til:

- Kjærligheten dør ikke selv om den ene samboeren eller ektefellen har behov for sykehjemsplass, og jeg mener det derfor er svært viktig at eldre får muligheten til å bo sammen også da. Dette betyr mye for dem det gjelder, og det handler om å sette menneskene i sentrum av tjenesten. Jeg tror og håper at dette vil gi en bedre tilværelse for den enkelte i en sluttfase av livet, og at det vil føre til økt trygghet og glede.

LES OGSÅ: Unge Færderpolitikere: – Det er få saker vi er helt uenig i

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.