Gå til sidens hovedinnhold

Steinar er på jakt etter et atelier på Tjøme

Artikkelen er over 4 år gammel

Du har kanskje sett Steinar Caspari Solvangs store former og farger. Men han driver også på i mindre formater, og nå leter han etter et atelier på Tjøme.

Mye har forandret seg innenfor graffiti på de 17-18 årene Steinar har holdt på. Til hans første utstilling var det få som kom, og helst kjente. I dag er graffiti å regne som en legitim kunstform.

– Graffiti er ikke hærverk, det er tagging og ødeleggelse som er hærverk. Fra å ikke være helt stuerent i begynnelsen, og uglesett av de fleste, har det nå fått aksept som kunstform. Det er en attraktiv og populær kunstform også, og det er få gallerier som ikke har hatt graffiti innom, forteller Steinar.

For firma og kommune

Her i området er han kanskje aller mest kjent for Carl E. Paulsens plass i Tønsberg. Også på veggen under brua på Farmandstredet har han boltret seg.

Men Steinar har hele Norge som arbeidsplass, og mange private bedrifter bruker ham.

– På Hotel Klubben brukte jeg nesten ti måneder på 500 kvadratmeter for et par år siden. På et boligprosjekt i Andebu gjorde jeg en jobb i korridorene med fjonge naturmotiver som falt i god jord hos den eldre garde. Magazinet Event og konferansesenter i Kongsberg har jeg også jobbet på. Det er en del farting, smiler han.

Vil være på Tjøme

Men i hodet har Steinar også planlagt en utstilling. For to år siden flyttet han fra Nøtterøy til Tjøme og siden har vesle Sol, som nå er 15 måneder, kommet til. Dermed er det ikke så mye fred å få i arbeidsrommet hjemme.

– Jeg er på utkikk etter et atelier her på Tjøme, rimelig og lite, for eksempel et låverom, en garasje, eller et anneks som står tomt. Alt fungerer, bare det er strøm, litt varme og isolert. Nå håper jeg det er noen som sitter med noe som kan passe og tar kontakt.

Steinar maler nemlig i ulike teknikker, og i atelieret vil det bli mer av olje og akryl.

– Det må fungere som et verksted, så det kan grises litt og bli noe støv og lukt, men jeg griser ikke mye, lover han.

Enn så lenge dribler han to jobber, kunstner og en sykepleierstilling på SiV.

– Nå tror jeg det blir bra å etablere seg her på Tjøme, og jeg håper det utvikler seg til noe mer.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.