Båt sto i full fyr - brannen blusset opp igjen i natt

Det brøt ut kraftig brann i en større fritidsbåt på Tjøme mandag kveld. Tirsdag morgen jobbet brannvesenet fortsatt med slukking.

DEL

Båten lå i gjestehavna ved Havna hotell i Røssesundet på Tjøme da den tok fyr ved 22.30-tiden.

– For å hindre spredning til øvrige båter har fortøyningene blitt kuttet, opplyste brannmester Trond Abrahamsen ved ankomst klokken 22.48. Båten er overtent.

Det var ni personer i båten. Alle er gjort rede for. Åtte av dem skal ha kommet seg til land uten dramatikk, mens en av personene måtte hoppe i vannet, opplyser politiet på Twitter.

– Gunstig vind

Bård Røed Larsen stod på Hvasser og så brannen fra avstand. – Vi ser en båt som må være minst 30 fot som står i full fyr. Nødetatene er på stedet, sa Røed til Tønsbergs Blad i 22.50-tiden mandag kveld.

Ifølge Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) er det gunstig vind og ingen fare for spredning til andre båter i området, men politiet melder at båten har krasjet inn i en annen båt etter at den tok fyr.

– Jeg har ikke oversikt over det eksakte hendelsesforløpet, men slik jeg har forstått det satt de ni ute på dekk da de kjente lukt – og på et blunk sto båten i fyr, sa brannmester Trond M. Abrahamsen.

Videre skal noen med vannscootere ha fått dyttet den store fritidsbåten, som lå midt på brygga, unna. Det skal være sotskader på ytterligere en båt.

– Alle de involverte fortjener skryt i måten situasjonen ble håndtert på når brannen var et faktum, sier brannmesteren.

Jobber fortsatt med slukking mandag morgen

Klokken 23.41 meldte VIB at brannbåten Havkatten var på stedet og hadde tatt over slukningsarbeidet.

– Vi fyller båten med skum. Båten ligger nå ved skjæret utenfor Havna, sier brannmester Abrahamsen.

Båtbrannen er synlig på lang avstand og flere TB-lesere har sendt bilder av røyken.

Brannvesenet anbefaler at de som oppholder seg i nærheten av båtbrannen på Tjøme lukker vinduer og dører, dersom det oppleves ubehag med brannrøyk/lukt.

Ved 7-tiden tirsdag opplyste politiet at brannen fortsatt ikke var slukket.

–I natt blusset brannen i fritidsbåten opp gjentatte ganger, mens brannmannskapene var på stedet. På et tidspunkt i tre-fire tiden gikk det hull på dieseltanken og brannen blusset da naturligvis kraftig opp. Vi vurderte da at det var bedre at dieselen og båten brant, enn at dieselen gikk i vannet. Da brannen var slukket ble havaristen sikret med lenser, melder brannmester Trond M. Abrahamsen via brannvesenets Facebook-side.

Klokken 7.30 informerer brannvesenet om at brannen omsider er slukket.

Foto:

    Båtbrannen sett fra Hoftøya.

    Båtbrannen sett fra Hoftøya. Foto:

    Artikkeltags