Gå til sidens hovedinnhold

Plantemarked på Tjøme

Artikkelen er over 5 år gammel

Mai måned er plantetid i hagen. Tradisjonen tro arrangerer Tjøme Hagelag også i år plantemarked på Fredtun på Tjøme.

Neste helg er det igjen plantemarked på Tjøme.

- Det er planter som kommer fra medlemmene hager på Tjøme, og noe veksthusplanter, skriver Tellef Lund i invitasjonen.

I fjor satte hagelaget på Nøtterøy besøksrekord da de hadde sitt vårmarked. Det kan du lese mer om her.

Om det settes besøksrekord på Fredtun til helgen, får vi se, det kommer nok an på været også, men at hagelaget på Tjøme også har mye å by på, er det liten tvil om.

- Fordelen med planter fra medlemmenes hager, er at dette er gamle og herdige planter som har stått i hagene i hagene i lang tid, ofte i så mye som 30 - 40 år, og som har overlevd både kulde og tørke, forteller han.

De er derved optimalt tilpasset vårt klima.

Dessuten er det planter fra "Oldemors hage" som det er vel verd å ta vare på, og som blir bedre tatt vare på om de blir spredd rundt i flere hager.

- I år er det mye fine stauder. Spesielt gamle, duftende floks, sommerstaudene fremfor noen i oldemors hage, skriver han videre.

Mye fine hosta (bladliljer), praktfull storhjelm, den tidligblomstrende smågullkorg, blå og rød hagelerkespore, dagliljer skyggesildre og mye annet.

I år byr de også på noe «nytt».

- På markedet i fjor ble det etterspurt ramsløk, "vikingenes hvitløk", og i år blir det flotte planter av denne populære "grønnsaken", fortelles det.

Det legges opp til en hyggelig hagedag på fredtun lørdag 21. mai, med kaffe og vafler, mye spennende vekster til hagen og selvsagt god tid til en hyggelig hageprat.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.