Se stor bildeserie: 80 barn i Randineborg barnehage var helt i fyr og flamme da brannbilen kom

Brannmannskapene hadde populære aktiviteter å by på i Randineborg barnehage.

Brannmannskapene hadde populære aktiviteter å by på i Randineborg barnehage. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det melder Vestfold Interkommunale Brannvesen etter at de har vært på et svært populært besøk i barnehagen.

DEL

Nærmere 80 barn i Randineborg barnehage på Tjøme var i fyr og flamme da de fikk besøk av brannmannskapene i anledning brannvernuka, som avsluttes med åpen dag på brannstasjonene lørdag.

- Dette var skikkelig, skikkelig gøy, sa en seksåring til en annen da besøket var over.

Det er Vestfold Interkommunale Brannvesen som forteller om besøket på sine Facebooksider.

- Vi hadde brannøvelse før brannbilen kom og det gikk helt fint. Videre har vi i år tatt temaet brann inn som et prosjekt for de eldste barna, forteller styrer Nina B. Moe i Randineborg barnehage.

- Åpen dag, brannvernuka og besøket fra brannmannskapene stimulerer til læring gjennom lek. Det er kjempeallright. Garantert kommer det til å lekes mye de kommende dagene, det gir de verdifulle barna kompetanse, legger styreren til.

Flest boliger brenner

- Hver uke er det rundt 60 bygningsbranner i Norge. I VIBs fem kommuner brenner det i et bygg hver annen uke. Til nå i år har våre brannmannskaper rykket ut til 50 bygningsbranner, 35 av disse har rammet boliger, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

- Nettopp det faktum at brann oftest rammer boliger understreker viktigheten av at alle har fungerende røykvarslere som er hørbare i alle rom i hele boligen, selv med lukkede dører. Gjentatte ganger har røykvarsleren vist seg å være livsviktig, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

- Like viktig er det at man har testet rømning. Under forutsetning at boligen har god dekning av røykvarslere vil tidlig varsling bidra til at de som rammes av brann i de aller fleste tilfeller kan benytte samme vei ut av boligen som de bruker inn og ut til daglig, sier brannsjefen.

- Barnefamilier må ha snakket om hva de gjør ved brann og ha en soleklar avtale om et trygt møtested på utsiden av boligen. Alle er pålagt å ha slokkemidler, men viktigst av alt er at alle kommer seg ut, så får heller brannmannskapene ta seg av slokkingen, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Samspill barnehage og hjemmet

- Vi har i år brukt opplegget til brannbamsen Bjørnis, sunget sanger, lekt og lært. Telefonnumrene til nødetatene kan barna på rams, videre ble alle denne uka oppfordret til å sjekke røykvarslere hjemme sammen med de foresatte. Barna har også en klar forståelse av det å måtte rømme ut, sier Charlotte L. Rasmussen, som er pedagogisk leder for de eldste barna.

- Barnehagen kommuniserer daglig med de foresatte. I brannprosjektet har vi informert hjemmet om hva vi har gjort i barnehagen og henstilt alle til å teste røykvarslerne sammen med barna, gå igjennom rømningsveiene og avtale møteplass, sier Charlotte L. Rasmussen.

Randineborg barnehage på Tjøme er eiet av den private barnehagekjeden Læringsverkstedet, har fire avdelinger og over tjue ansatte. Den er en av over 100 barnehager i VIBs kommuner, Færder, Tønsberg, Re, Horten og Holmestrand. I forbindelse med brannvernuka har VIB besøkt eller hatt besøk av 28 barnehager.

- Vi må få berømme barnehagene, år etter år gir de våre yngste innbyggere kunnskap om brann. Jeg er imponert over barnehagenes innsats og sier tusen takk. Vi ser en klar trend over år at stadig færre barn skades i brann eller forårsaker brann. Det har barnehagene sin del av æren for, avslutter brannsjef Per Olav Pettersen.

Åpen dag

Alle er velkommen til å besøke Kopstad brannstasjon og Tønsberg brannstasjon førstkommende lørdag formiddag. Her vil det være brannforebyggende aktiviteter, brannbiler og mye annet.

SE STOR BILDESERIE HER:

Artikkeltags