Gå til sidens hovedinnhold

Tjøme: Hva er forskjellen?

Artikkelen er over 1 år gammel

Likheten er vel mer slående enn forskjellen: De første er private bygninger på en campingplass. Det andre er en kommunal bygning på en turistttraksjon. Tilsvarende bygg er også planlagt som nytt loshus på Hvasser.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Tønsbergs Blad)

Dette er ikke de eneste bygg av slik karakter i og i nærheten av strandsonen hverken i Færder eller landet ellers. Hvorfor skaper da byggene på campingplassen så stor forargelse for flere av kommunens innbyggere?

Det blir hevdet at byggene er ulovlige, de involverte er tiltalt for korrupsjon, at de virker privatiserende, ser ut som fabrikklokaler osv.

LES OGSÅ: Anne-Marie har startet underskriftskampanje for nedskalering av byggene på Mostranda: – Av alle ulovligheter rammer dette allmennheten hardest

Jeg hører blant annet at folk ikke får lov å sykle gjennom området for å bade, ikke får lov å legge ut kano og kajakk der. Slike usanne rykter blir satt ut kun med én hensikt, nemlig å ødelegge mest mulig for både eiere og vi som leier plass der om sommeren.

Enkelte av dem som offentlig uttaler seg negativt om bygg og anlegg er selv ikke så nøye på om de holder seg innenfor lover og regler, men slik er det dessverre ofte.

LES OGSÅ: Mostranda bør nullstilles

På varme sommerdager er det et yrende liv på den kommunale badestranda, så det er ikke alle som føler at allemannsretten er truet. Vi som holder til på campingplassen har dugnad hver vår for å rydde stranda for tang, tare og ting som har drevet i land. Vi plukker også søppel og holder det rent og ryddig gjennom sommeren.

Alle som kommer i fredelige hensikter, er hjertelig velkomne. Sankthansaften neste år har vi planer om å invitere alle hyttenaboer og fastboende til feiring med barneleker, bål, musikk og kos. Med det håper vi å skape en positiv atmosfære, slik at folk opplever hvordan det er, uten å måtte lese i media om hvordan det ikke er.

Kommentarer til denne saken