Gå til sidens hovedinnhold

Til helga kan det komme solid påfyll med snø

Artikkelen er over 2 år gammel

Til helga kommer det påfyll med snø i skiløypene – og i innkjørselen din. Men hvor mye som kommer – nei, det er meteorologene usikre på.

(Tønsbergs Blad)

(Drammens Tidende) La det være sagt med en gang: Prognosene for helga er fryktelig usikre. Det vil si – meteorologene på Blindern er relativt sikre på at det komme snø, men hvor mye som kommer – det blir bare gjetting.

– Det er stort sprik i de forskjellige modellene våre, sier Hanne Beate Skattør, som er vakthavende meteorolog.

Det er et lavtrykksområde på vei inn mot Vestlandet, og det har med seg nedbør. Men det er usikkert hvor mye nedbør som kommer seg over fjellet til Østlandet.

LES OGSÅ (+): Her ble det bråstopp for bussen – da ble det kaos

Kan komme 30 cm

I tillegg er det et lite lavtrykk som danner seg i utkanten av den store fronten – og det er dette lavtrykket som gir grå hår i hodet på meteorologene.

– Slik det ser ut nå, så kommer det lille lavtrykket inn i Skagerrak, men banen er svært usikker. Velger det en nordlige bane, så kan det fort bli mellom 20 og 30 centimeter snø på Østlandet i helga. Men hvis lavtrykket går lenger sør, så kommer et ikke mer enn fem-ti centimeter, sier Skattør.

Men allerede i ettermiddag og kveld kan vi få et lett dryss med snø.

– Det blir bare ørsmå mengder, sier meteorologen.

LES OGSÅ: Ser du feilen? – Jeg får garantert noen sinte telefoner

Ingen sprengkulde

For en drøy uke siden ble det varslet langvarig sprengkulde på Østlandet, men den kulda kom aldri. Og når Skattør tolker dataene sine, så se hun heller ingen langvarig kuldeperiode i tiden som kommer.

– Utover dagen i dag vil temperaturen stige, og når den er ferdig med å stige utpå onsdagen, så vil gradestokken slå seg til ro rundt tre-seks minusgrader framover, sier hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.