I 2020 ble sommerleiren avlyst, og i 2021 ble den arrangert med et begrenset antall deltagere på grunn av covid-restriksjonene.

- I år har vi fullt belegg på barnas egen paradisøy med 1.370 glade Oslo-barn, opplyses det i en pressemelding.

Daglig leder André Sirnes gleder seg stort til å ønske dem velkommen.


– En sommer på Hudøy er viktigere enn noensinne. At barn og unge, som har levd med masser av begrensninger de siste par årene, får kjenne på gleden av å få nye venner, opplevelser og sommer tror jeg betyr masse akkurat nå. Vi gleder oss helt vilt mye til den første båten kommer og til å se øya myldre av barn igjen, jubler daglig leder André Sirnes.

Dette er nytt i år

Nytt i år er Hudøyrådet. Dette vil bestå av to representanter fra hver av de 11 koloniene. De 22 representantene, som velges under hver periode på Hudøy, skal gi råd til Hudøys administrasjon. Målet er å få oversikt over hva barna ønsker på kort og lang sikt.

– Dette gjør vi fordi vi ønsker å vite enda mer om hva barna synes om Hudøy og hvordan vi sammen kan utvikle Hudøy videre. Vi trenger rett og slett barnas hjelp til å bli enda bedre. Det er jo tross alt de som vet dette best, forklarer daglig leder André Sirnes.

Til årets Hudøy er det for øvrig bygget en Tuftepark med utendørs treningsapparater, der barna kan trene, klatre og leke. Hudøy har også gått til innkjøp av lavvoer som skal brukes til ulike dagaktiviteter.

Lange tradisjoner

Det er 106 år siden første sommerleir på Hudøy. Stiftelsen Hudøy er et samarbeid mellom Oslo Kommune og Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo.

Hudøy er den eneste store feriekolonien som er igjen i Norge, etter at dette var en storsatsing for barn frem til 70-tallet.

- Ferietilbudet på Hudøy har etter vår mening aldri vært viktigere enn nå. Hudøy er et sted der barn fra hele den store og mangfoldige byen vår møtes, uavhengig av bydel og bakgrunn. Oppholdet skaper felles minner. Hudøy er ferie på gamlemåten, der mobilen er byttet ut med vennskapsbånd. Gjennom lek og nye utfordringer og sammen med trygge voksne, lærer barna å oppdage nye sider ved seg selv og andre, skriver stiftelsen.

Ca. 2 300 barn søkte om plass på Hudøy i år.

Hva er det som får barn i dag til å ville ta reisen til sovesaler, utedo og et mobilfritt samfunn? Dette sitatet beskriver kanskje noe av det:

- «Vi fikk hjem et barn som hadde vokst masse på 12 dager - både "inni" og utenpå. Han hadde til og med "kyssa litt". Kan ikke bli bedre sommerferie enn det!», skrev en mor.