Tredjeklassingene på Teie skole har bygd insektshotell

Jens (9), Fred (8), Victoria (8), Hannah (8), Jonathan (9) og Johanne (8) viser frem insektsprosjektet de har jobbet med.

Jens (9), Fred (8), Victoria (8), Hannah (8), Jonathan (9) og Johanne (8) viser frem insektsprosjektet de har jobbet med. Foto:

Flere insektarter er utrydningstruet. Det vil tredjeklassingene forhindre at skjer. Derfor har de sammen lagd et hjem til insektene. Øyene møtte elevene i Teieskogen der hotellene er hengt opp og innflytningsklare for insekter.

DEL

De har sagd, snekret og boret selv. Alle har bidratt i byggingen, sier Mette Evensen, som er lærer på Teie skole. Nå er insektshotellene hengt opp ved Andedammen nedenfor Teie skole.

– Vi måtte finne et solfylt sted, forklarer Jens Slettemeås (9). Ja, og insekter liker morgensol, kan Hannah Eftedal (8) bekrefte.

LES OGSÅ: Ønsker seg ville vekster på Rosanes

– Insektenes viktigste oppgave er å gjøre at planter formerer seg, og mennesker er avhengig av planter for å leve, sier Johanne Vintervold (8) og Jonathan Ravndal Andreassen (9).

– Vi vil hjelpe insektene, og derfor har alle i tredjeklasse lagd et hjem hvor insektene kan formere seg, sier Fred Markussen Rosvoll (8) og Victoria Solberg Pettersen (8) engasjert.

Det er tydelig at tredjeklassingene har god kunnskap om insekter og hvorfor det er viktig at de formerer seg.

Hannah kan fortelle at alle i klassen bidro i prosjektet. Noen har blant annet brukt sag og hammer.

– Jeg kutta meg i tommelen da jeg brukte saga, sier Jonathan, men det tålte han.

Tredjeklassingene er enig i at prosjektet har vært veldig gøy. Nå er insektshotellene ferdige og elevene er tydelig stolte når de viser Øyene hva de har bygd.

SE BILDESERIE:

Artikkeltags