Influensaen og noroviruset biter seg fast

SJEKK: Seksjonsoverlege Dagfinn Skaare på Mikrobiologisk avdeling ved SiV og hans medarbeidere har funnet mange tilfeller av influensa og norovirus den siste tiden.

SJEKK: Seksjonsoverlege Dagfinn Skaare på Mikrobiologisk avdeling ved SiV og hans medarbeidere har funnet mange tilfeller av influensa og norovirus den siste tiden. Foto:

Det er fortsatt høy aktivitet av influensa og norovirus.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Tilfellene av influensa og norovirus holder seg stabilt høyt. Det har det gjort siden jul, så det er litt status quo, sier Dagfinn Skaare, avdelingsoverlege ved Mikrobiologisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold.

Blant de minste er det luftveisinfeksjonen metapneumovirus som er mest aktiv. Det er kun lav aktivitet av RS-viruset.

– Forekomstene har vært jevnt høye siden jul, og det er altså fortsatt høy aktivitet av både influensa og norovirus. Erfaringsmessig pleier tilfellene nå å avta, sier Skaare.

LES OGSÅ: 10 eldre på dobbeltrom – igjen. SV-Olav: – Jeg er redd politikerne er i ferd med å svikte de eldre

Influensasymptomene er feber, muskelsmerter og tørrhoste. For utsatte grupper kan det resultere i lungebetennelse.

Symptomene på norovirus oppkast og diaré.

– Vær nøye med håndvasken og at man holder seg for munnen når man hoster og nyser. Det er også lurt å holde seg for seg selv mens man er syk, og ellers ta vare på seg selv og hverandre, oppfordrer avdelingsoverlegen.

LES OGSÅ: Nå kommer influensasesongen for fullt - og det er ennå ikke for sent å vaksinere seg

Rapporten fra mikrobiologisk avdeling er basert på analyseresultater fra prøver fra pasienter på sykehus i Vestfold og Telemark, og rekvirenter utenfra.

Artikkeltags