(Tønsbergs Blad)

Det startet med to gründere i mars 2020. De etablerte selskapet Vestfold Minihus AS. Styreleder og gründer Kristian Elvebø Edland og medgründer og daglig leder Ole Brien bygde det første minihuset i et telt i Stokke

Etterspørselen etter minihus vokste fort. Det førte til flere nye ansettelser. Behovet for større lokaler meldte seg. Først til Svinevoll i Våle, så videre til Ramdal på Nøtterøy.

Selskapet skal ha levert flere minihus i måneden på det meste. Alt lå til rette for videre suksess, men så stoppet det opp.

Bostyrer Knut Skagen sier til Tønsbergs Blad at det er tidlig i konkursbehandlingen og han jobber med å få en oversikt over selskapet og driften.

– Små Bygg AS hadde drevet virksomheten i cirka to år da driften ble innstilt høsten 2021. Selskapet inngikk en avtale med en profesjonell kunde om bygging av flere små hus på hengere, men kom i konflikt med denne kunden, sier Skagen.

Det skal nevnes at Vestfold Minihus AS byttet navn til Små Bygg AS noen måneder før konkursen 31. august.

(Saken fortsetter under bildet.)

LES OGSÅ: Kristian og Ole sa opp jobbene sine – nå har de millioninntekt: – Det har blitt en trend

På det meste 10 ansatte

Selve konflikten med kunden skal ha dreid seg om uenigheter knyttet til utførelsen av oppdraget og manglende oppgjør, ifølge det bostyrer er kjent med foreløpig.

– Saken ble brakt inn for Vestfold tingrett og hovedforhandling var berammet da selskapet begjærte oppbud.

Det har vært flere ansatte i selskapet tidligere, men de fleste av disse ble overført til annen selskap innen samme konsept med bygging av småhus på tilhengere, ifølge Skagen.

– Konseptet for driften var produksjon av kompakte småhus på tilhengere. Småhus som hovedsakelig var beregnet for beboelse. Selve produksjonen foregikk i Tønsberg-området og hadde på det meste cirka 10 ansatte.

Skylder 730.000 kroner

Selskapet hadde en omsetning på 4,8 millioner kroner i 2020. Regnskapet for 2021 står ikke på proff.no.

Ifølge bostyrer er gjelden i selskapet anslått til å være cirka 773.000 kroner, mens aktiva er anslått til cirka 82.000 kroner.

– Noe av aktiva er pantsatt. Det arbeides med å fastslå aktiva.

Fortsetter driften i eksisterende selskap

Daglig leder Ole Brien og styreleder Kristian Elvebø Edland sier til Tønsbergs Blad at hovedårsaken til konkursen skal være konflikten med en av kundene.

– Vi har en stor kunde som ikke har gjort opp for seg. Det er vanskelig å drive et nyoppstartet selskap når slikt skjer, sier Brien.

– Hvor mange ansatte blir berørt?

– Vi kuttet driften en god stund før konkursen. Ingen ansatte blir berørt.

Selskapet som tidligere het Vestfold Bussbygg AS byttet navn til Vestfold Minihus AS i samme periode som konkursen i Små Bygg AS. Dette selskapet har samme eiere som det ovennevnte selskapet. Driften skal fortsette videre i dette selskapet.

– Vi har valgt å flytte driften og ansatte over til det nye selskapet. Vi har fått et godt rykte i bransjen så det er viktig for oss å beholde det gamle navnet. Det gjør at vi vil opprettholde garantien overfor alle tidligere kunder som har kjøpt hus av oss, sier Elvebø Edland.

– Hvor mange ansatte har dere i dag?

– Vi har åtte ansatte til sammen.