Gå til sidens hovedinnhold

Stopp for gigantomanien på Borgheim

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alt tyder nå på at «Borgheimbyen», drabantbyen som kommunestyret på Nøtterøy ville bygge, er en saga blott. Endelig vedtak finner sted den 13. februar

La oss se på begynnelsen. Den 1.07.2003 skriver Nøtterøy kommune til fylkesmannen  etter at fylkesmannen har frafalt sin innsigelse om Borgheim sør. I brevet informeres det om kommunestyrets vedtak, at et område på 85 dekar sørøst for Tinghaug kan bygges ut. «I rekkefølgebestemmelsene går det videre fram at forslaget omfatter maksimalt 20 boliger og at oppstart kan skje i 2004.»

Videre står det at «etablering av kjøpesenter eller annen detaljhandel ikke tillates på noen del av området.»

Og til slutt om jordkvaliteten: «I kommunens landbruksfaglige arealvurdering er hele området klassifisert som et A-område (høyeste alternativ av 4 grupper)».

Sånn sto det altså. 20 boliger og ikke kjøpesenter.

Det er derfor nesten ufattelig at politikerne år etter år har utvidet dette fra 20 boliger til utrolige 340 (!) med  både kjøpesenter og byggefirma!

Enda mer ubegripelig er det at fylkesmannen år for år har tillatt disse enorme utvidelsene. Det er nesten så man tror at Nøtterøy har gjort som på Tjøme – tatt det «på «delegasjon». Hadde dette vært i Ukraina, ville jeg gjettet på korrupsjon.

Jeg, og mange med meg, har derfor et spørsmål til fylkesmannens miljøvernavdeling: Hva er bakgrunnen for at dere har tillatt «maksimalt 20 boliger» å bli et mastodontområde på 340? Og at «ikke kjøpesenter» er blitt til kjøpesenter og byggevarefirma?    

Vi er svært mange som gjerne vil ha svar på dette i Tønsbergs Blad. 

Kommentarer til denne saken