(Tønsbergs Blad)

Da nødetatene ankom skolen var det ikke synlig røyk på utsiden av bygget, kun på kjøkkenet.

To voksne skal ha pustet inn røyk, men politiet beskriver tilstanden deres som oppegående. Alle elever og personalet ble evakuert.

(Saken fortsetter under bildet.)

Har kontroll

Klokken 09.35 meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen.

– Det har vært et lite branntilløp i forbindelse med en kaffemaskin inne på et kjøkken i andre etasje. Området rundt er skadet. Rask innsats fra de ansatte gjorde at de fikk slått ned flammene ganske raskt, sier innsatsleder Thorleif Rustad på stedet.

Ifølge vakthavende brannsjef Einar Flogeland la de ansatte et brannteppe over kaffemaskinen, noe som reduserte omfanget.

(Saken fortsetter under bildet.)

Det ble en del røyklukt etter brannen.

– Også i andre rom er det noe røyklukt, spredd via ventilasjon. Vi lufter ut, sier Flogeland.

Stenger skolen

Innsatsleder Torleif Rustad forteller at samtlige ansatte som var til stede blir sjekket av ambulansen. Alle elever og ansatte ble evakuert ut i henhold til prosedyrene.

En time etter brannen startet ble det klart at skolen stenges ut dagen.

– Etter vurdering fra brannvesenet og kommunen, stenges skolen ut dagen på grunn av sot og røykskader. Skolen tar kontakt med foresatte, opplyser politiet på Twitter.

Må gjøre målinger

Færder kommune har kontaktet et skadesaneringsfirma som kommer for å gjøre målinger og nødvendig innsats for å frigi rom for rom, opplyser VIB.

– Ingen elever ble eksponert for røyken under hendelsen. Røyken inneholder gasser og aerosoler. Ved forbrenning av klorholdig plast dannes hydrogenklorid som er en fargeløs gass med stikkende lukt. Den løser seg lett i vann, og løsningen kalles saltsyre. De fleste metaller reagerer med saltsyre og forårsaker korrosjon. Målinger er påkrevd for å fastslå faktum og eventuelt sanere, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side.

Politiet har snakket med de ansatte på stedet. Det opprettes sak på forholdet.

Meldingen om brannen kom klokken 09.17.