Her gikk det ikke helt etter planen

MERKING: En plate ble med ett del av veibanen på Smidsrødveien på Nøtterøy da veimerkingsoperatøren kjørte over den.

MERKING: En plate ble med ett del av veibanen på Smidsrødveien på Nøtterøy da veimerkingsoperatøren kjørte over den. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da Statens vegvesen skulle merke opp den nyasfalterte Smidsrødveien på Nøtterøy ble en plate ufrivillig del av veibanen.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Det er tydelig at her har det skjedd en feil i forbindelse med kjøring av oppmerkingen, sier Trond Haugstad, veivesenets prosjektleder for drift, vedlikehold og asfaltoppmerking i Vestfold.

LES OGSÅ: Syklist til legevakt etter kollisjon med bil

Det var en våken tipser som sendte bildet til Tønsbergs Blad. Vegvesenet tror operatøren ikke har sett plata i veibanen da han kjørte oppmerkingsbilen.

– Han har nok vært veldig fokusert på å sikte og få linja rett, sier Haugstad.

LES OGSÅ: Mann fra Vestfold krasjet i hjullaster på E18 – fløyet til Ullevål

Søl og forurensing i veibanen er et gjentakende problem ved oppmerking. Derfor vaskes alltid veibanen senest én uke før den skal merkes opp.

– Det kan likevel være vind og landbruksarbeid som foregår i denne perioden som gjør at man får slike ting i veibanen, sier Haugstad.

Plata i veibanen kommer nå til å bli fjernet, men det er tvilsomt at selve merkingen blir lagt på nytt.

LES OGSÅ: Brannvesenet på inspeksjon på Harbour: Detektorer var koblet ut og tatt ned fra taket

– Jeg tror ikke man kommer til å forlang at den halve meteren blir kjørt opp igjen. Veimerkingen oppfyller sin hensikt selv om den biten ikke blir frisket opp, sier Haugstad.

Artikkeltags