Lars Petter Nordhaug legger opp

SLUTT: Etter en lang og innholdsrik sykkelkarriere sier Lars Petter Nordhaug stopp.

SLUTT: Etter en lang og innholdsrik sykkelkarriere sier Lars Petter Nordhaug stopp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Proffsyklisten Lars Petter Nordhaug (33) fra Nøtterøy setter sykkelen i garasjen.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Jeg har hatt en lang karriere som jeg er veldig fornøyd med. Jeg er stolt over det jeg har fått til, sier Nordhaug.

Han avbryter toårskontrakten med det irske profflaget Aqua Blue Sports. Det er en kombinasjon av helsa, familiesituasjonen og jobbmuligheter som gjør at Nordhaug avslutter sykkelkarrieren.

– Det siste året har vært tungt sykkelmessig med mange tilbakeslag og virus-trøbbel. Jeg kunne sikkert kjempet meg tilbake og syklet et par-tre år til, men når interessen fra næringslivet dukket opp, så kjente jeg at lysten til å gjøre noe annet bare økte, sier Nordhaug til Tønsbergs Blad.

Blir salgssjef

Over nyttår går han inn i rollen som salgssjef for tyverimerkingsselskapet Securmark på Østlandet. Securmark har i snart 30 år arbeidet med tyverimerking, primært av båter og båtmotorer. I fjor startet selskapet med tyverimerking av sykler, og tidligere i år overtok de Norges største sykkelregister fra Falck.

TERRENG: Som ung syklist var det terrengsykling som fenget Lars Petter Nordhaug mest. Her som 14-åring.

TERRENG: Som ung syklist var det terrengsykling som fenget Lars Petter Nordhaug mest. Her som 14-åring. Foto:

– Jeg har fått flere tilbud fra næringslivet, men følte Securmark var det som passet meg best, sier Nordhaug.

Han flyttet hjem til Nøtterøy sammen med familien for ett år siden. Og innrømmer at hensynet til familien også har vært medvirkende til at sykkelen nå blir parkert.
De siste åra har jeg stiftet familie og begynt å leve det livet. Jeg fant ut at det mest strategiske for min del nå, etter at jeg merket interesse fra næringslivet fra flere hold, var å sette karrierepunktum, sier Nordhaug til procycling.no.

Lang karriere

Lars Petter Nordhaug begynte å sykle som 12-åring. Først som terrengsyklist, siden som en av Norges fremste landeveissyklister.

I to perioder syklet han for verdens fremste sykkellag, Team Sky, hvor han var lagkamerat med blant andre Bradley Wiggins, Chris Froome, Richie Porte og Edvald Boasson Hagen. Han har syklet både Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España og deltatt i tre OL, for å nevne noe.

HØYDEPUNKT: Nordhaug trekker fram årene i Team Sky som et høydepunkt i karrieren.

HØYDEPUNKT: Nordhaug trekker fram årene i Team Sky som et høydepunkt i karrieren. Foto:

Nordhaug ble norsk mester i landeveissykling i 2006 og i rundbane to år senere. Hans eneste sammenlagtseier på verdenstouren kom i Grand Prix Cycliste de Montreal i 2012. For to år siden gikk han til topps i rittet Tour de Yorkshire.

– Det føles litt rart at det er slutt, men jeg kan se tilbake på en veldig fin karriere. Jeg har vært med i de største rittene, tre OL og vunnet noen store seire, sier Nordhaug til Tønsbergs Blad.

Årene i Team Sky har en spesiell plass i minneboka.

– Det er de fem årene der som er min status som proffsyklist. Det er definitivt der jeg har lært mest. Team Sky har en sinnssyk prestasjonskultur, og mye av det jeg har lært der kan overføres til næringslivet, sier han.

Åpner for TCK

Selv om Lars Petter Nordhaug har syklet sitt siste proffritt, parkerer han ikke sykkelen for godt.

– Jeg trener fortsatt en god del. Det er bare sånn jeg er anlagt. Og jeg kommer nok til å være delta på noen ritt, enten i terreng- eller landeveissykling.

Med bolig på Nøtterøy ser han ikke bort ifra at han vil bli å se i sykkelmiljøet lokalt framover.

– Tønsberg Cykkelklubb har alltid vært klubben min. Jeg ser for meg at jeg kan bidra litt på hjemmebane – og hjelpe fram lokale talenter, sier Nordhaug.

Under VM på sykkel i Bergen var han NRKs ekspertkommentator.

– Det blir mer kommentering og mediejobbing også framover, sier Nordhaug.

Ny hverdag

TRE OL: Sommer-OL i Rio 2016 var det tredje og siste OL Nordhaug fikk være med i. Her sammen med Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

TRE OL: Sommer-OL i Rio 2016 var det tredje og siste OL Nordhaug fikk være med i. Her sammen med Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen. Foto:

Lars Petter Nordhaug er klar for en ny hverdag. Han håper at han kan dra nytte av alt han har lært i sykkelmiljøet i sin nye jobb i salgsbransjen. At han fortsatt kan jobbe med sykkel, men også utfordre seg på andre områder, var viktig i valget av ny arbeidsgiver:

– Jeg bor et par hundre meter fra sjøen på Nøtterøy, og er oppvokst med båtliv. Selv om det er sykkel jeg kjenner best, gleder jeg meg til å arbeide med maritime produkter i tillegg, sier Lars Petter Nordhaug.

Daglig leder i Securmark, Jostein Tveide, ser frem til å få toppsyklisten på laget:

– Lars Petter og Securmark er en svært god match. At vi er så heldige å få høste av Lars Petters erfaringer som toppsyklist kommer både selskapet, produktene og kundene våre til gode, sier Tveide i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken