Bjørnar Erikstad (35) blir flaggbærer under Paralympics

FLAGGBÆRER: Bjørnar Erikstad fra Nøtterøy blir Norges flaggbærer under årets Paralympics.

FLAGGBÆRER: Bjørnar Erikstad fra Nøtterøy blir Norges flaggbærer under årets Paralympics. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bjørnar Erikstad fra Tønsberg Seilforening har fått æren av å være den norske troppens flaggbærer under Paralympics-åpningen i Rio.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Dette er en veldig stor ære for meg. Det er mange andre store idrettsutøvere som har hatt denne oppgaven før meg, og det er både hyggelig og ærefullt at jeg ble spurt om å gjøre denne jobben. Jeg sa ja med en gang. Dette er stort, sier Erikstad.

Åpningsseremonien er onsdag kveld, brasiliansk tid.

– Da det ble klart at seilerne skulle delta på åpningsseremonien var valget åpenbart. Bjørnar er en veteran i Paralympics, og en solid kulturbærer som alltid bidrar positivt i den norske troppen, sier Chef de Mission Cato Zahl Pedersen i Olympiatoppen i en pressemelding fra Norsk idrettsforbund.

LES OGSÅ: – Jeg har aldri sett på meg selv som handikappet. Jeg er bare meg. Bjørnar.

LES OGSÅ: Bjørnar dro til England for å finne Rio

Fjerde gang i Paralympics

Dette blir Erikstads fjerde Paralympics på rad. 35-åringen representerer Tønsberg seilforening og bor i Nøtterøy kommune. Han konkurrerer i klassen 2,4mR. Hans beste plassering kom i 2008 da han ble nummer sju. I 2004 og 2012 ble det 8.-plass. Erikstad har også tatt to VM-sølv og to VM-bronse i sin sportskarriere.

– Ambisjonen er å prestere så godt jeg kan også denne gangen. Får jeg til det, kan jeg havne blant de aller beste. Det viktigste av alt er at det jeg har trent på i forkant i flere år, det får jeg også ut i konkurransen. Det blir viktig å holde nervene under kontroll og opptre som normalt, sier Erikstad.

I 2012 i London var det også en seiler som var flaggbærer. Det var Alexander Wang-Hansen. Å gå inn under denne åpningsseremonien er et av Erikstads beste OL-minner, har han tidligere sagt til Tønsbergs Blad.

I Rio-OL i august var norsk flaggbærer skytteren Ole-Kristian Bryhn. 

LES OGSÅ: Skuffet Erikstad setter kurs for Rio (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken