Bjørnar fra Nøtterøy ledet Norge inn på et fullsatt Maracanã

ÅPNINGSSEREMONI: De norske utøverne med seileren Bjørnar Erikstad som flaggbærer under åpningsseremonien. Foto: NTB scanpix

ÅPNINGSSEREMONI: De norske utøverne med seileren Bjørnar Erikstad som flaggbærer under åpningsseremonien. Foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel

Her leder Bjørnar Erikstad (35) fra Nøtterøy den norske troppen inn til et fullsatt Maracanã stadion under åpningen av Paralympics i Rio de Janeiro.

DEL

(Tønsbergs Blad) Natt til torsdag norsk tid ble Paralympics åpnet med muntre sambarytmer. 4342 sportsutøvere fra 159 land, samt det internasjonale flyktninglaget, er klare for konkurransene.

Bjørnar Erikstad fra Tønsberg Seilforening hadde fått det ærefulle oppdraget å være flaggbærer for den norske troppen i Paralympics. I sitt fjerde Paralympics

Flere lokale flaggbærere

Seileren fra Nøtterøy føyer seg inn en pen rekke av vestfoldinger som vært flaggbærere under åpningsseremonien i olympiske leker:

Hjalmar "Hjallis" Andersen (1952), Bjørg Eva Jensen (1984) Linda Andersen (1996) og Ruth Kasirye (2008) har alle vært flaggbærere for Norge under OL.

Friskt åpningsshow

I følge NTB fikk et fullsatt Maracanã stadion fikk et se et åpningsshow som frisket til med en vågal stil. Tonen ble satt av Aaron Fotheringham, en av verdens fremste ekstremsportutøver som sitter i rullestol.

– Dette kommer til å være folkets leker. Du finner ikke personer med mer lidenskap for sport, sa president i Den internasjonale paralympiske komité (IPC), Philip Craven.

Han ble buet på da han takket regjeringen for støtten, men fikk tilsvarende jubel da han hyllet lekenes helter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken