Seilforeningens første kvinnelige leder

FÆRDER-LEDERE: Påtroppende leder Trine Øyen og avtroppende leder Tore Marthinsen. Han ble utnevnt til æresmedlem.

FÆRDER-LEDERE: Påtroppende leder Trine Øyen og avtroppende leder Tore Marthinsen. Han ble utnevnt til æresmedlem. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært avholdt årsmøte i Færder Seilforening, og for første gang har foreningen fått kvinnelig leder, Trine Øyen.

DEL

INNSENDT  (Tønsbergs Blad) Avtroppende leder, Tore Marthinsen, ble utnevnt til æresmedlem. Marthinsen har vært leder av Færder Seilforening i 10 år, og før det hadde han ulike styreverv gjennom en årrekke.

Foreningen har hatt en god sesong, med god oppslutning rundt seilasene. I tillegg til avvikling av regattaer har Færder Seilforening godt samarbeid med skolene i kommunen om et opplegg knyttet til sjø, båtliv og seiling. Skolene står for det pedagogiske opplegget, mens FS bidrar med tre Meginjoller (opplæringsbåter) og bruk av anlegget i Sandøsund. Dette opplegget er i god og stabilt gjenge.

Foreningen ønsker å være aktivt deltakende i det frivillige forenings- og organisasjonsmiljøet i kommunen, og har i 2019 vært med på arrangementer som Frivillighetsmessa og Sandøsunddagen.

I sesongen 2019 har det stilt 146 båter til start i Sandøsund, det høyeste antall på mange år. Dette skyldes ikke minst en stor økning deltakelse av Ynglinger. Samtidig så man en nedgang i antall deltakende Færdersnekker. Å styrke deltakelsen i Færdersnekkeklassen igjen blir derfor viktig oppgave for det nye styret.

Sammenlagtvinnere i Færdersnekkeklassen ble Espen Torgersen/Jon Aksel Torgersen i båt FS 36. I Ynglingklassen ble Erik B. Holter i båt NOR 413 vinner.

Det nye styret i Færder Seilforening har følgende sammensetning: Leder Trine Øyen, nestleder Tom Christian Mortensen, kasserer Gunnar Fredriksen, sekretær Lise Horntvedt, styremedlemmer Espen Torgersen, Ingar Gjertsen og Trond Jensen samt varamedlemmer Wiggo Ryhjell og Turid Bomnæs Lotherington.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken