Tredje strake for Nøtterøy

FLYR HØYT: Kristian Werner Nordby og Nøtterøy svever på en bølge av selvtillit etter tre strake seire i 1. divisjon.

FLYR HØYT: Kristian Werner Nordby og Nøtterøy svever på en bølge av selvtillit etter tre strake seire i 1. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag tok Nøtterøy Håndball sin tredje strake seier. Nå er håndballgutta med i opprykkskampen.

DEL

(Tønsbergs Blad) 1. divisjon håndball: Stord - Nøtterøy 28-35 (15-19)

Nøtterøy Håndball har virkelig fått opp dampen. Søndag ble det ny solid borteseier for Torbjörn Klingvalls mannskap. Det fører Nøtterøy rett inn i kampen om de øverste plassene.

I øyeblikket innehar laget tredjeplassen, noe som ville gitt rett til kvalifisering til eliteserien.

– Jeg merker at vi er gode nå. Så får vi se hvor langt det bærer, sier åttemålsscorer Kristian Werner Nordby.

Lot seg ikke stresse

Mot Stord søndag ble det sjumålsseier – og liten tvil om hvor poengene skulle havne.

KAMPFAKTA

Stord - Nøtterøy Håndball 28-35 (15-19)

1. divisjon håndball menn

Stordhallen, 175 tilskuere

Nøtterøy: Johan Hedlund Bergqvist, Simen Kroken 5,  Salim Hasagic, Khaled Chentout 10, Kristian Werner Nordby 8, Jostein Østrem, Michael Jonassen 5, Gisli Thorisson, Trygve Trangerud 3, Jonas Aunvold 2, Jacob Weidemann 2, Njål Christensen, Karl-Henrik Stenkjær, Trym Skoglund

Utvisninger: Stord 2 x 2 min, Nøtterøy 2 x 2 min

Dommere: Lars Jørum/Håvard Kleven

– Jeg følte at vi hadde kontroll stort sett hele veien. Det ble riktignok en litt rotete kamp, der vi slurvet litt og slapp inn mange mål. Men i det store og hele syns jeg vi kontrollerte kampen. Det er deilig å vinne komfortabelt på en halvgod dag, sier Kristian Werner Nordby.

Lagene fulgte hverandre tett i åpningen av kampen. Det første kvarteret vekslet de på å lede. Stord ledet for siste gang 8-7, før Nøtterøy stakk i føringen for godt.

– Stord er en litt uortodoks motstander. De har skyttere som kan score ut av ingenting. Vi visste at de kom til å lage endel mål, men vi lot oss ikke stresse. Vi løp mye og malte dem i senk, sier Werner Nordby.

Khaled var konge

TOPPSCORER: Khaled Chentout banket inn ti mål mot Stord.

TOPPSCORER: Khaled Chentout banket inn ti mål mot Stord. Foto:

Nøtterøy gikk til pause med firemålsledelse og en stadig sterkere selvtillit. Etter sidebytte økte gjestene til sjumålsforsprang på 22-29 før Stord hadde sin beste periode. Hjemmelaget kom aldri nærmere enn 28-30 før Nøtterøy sa endelig takk for følget.

Khaled Chentout scoret ti mål for Nøtterøy - og ble kåret til banens beste.

– Khaled vant dueller på oppfordring, og er et farlig angrepsvåpen. Det er godt å ha ham tilbake i klubben, sier Werner Nordby.

Trygghet i laget

Etter en litt trøblete start med tapte kamper i serie og cup viser Nøtterøy nå at laget kan være med å kjempe om en opprykksplass. Trener Torbjörn Klingvall  begynner å høste fruktene av sitt arbeid.

– Hva er forklaringen på oppturen?

– Vi er trygge på hvordan vi skal stå bakover og spille framover. Det handler om strukturert jobbing. Det kom inn et nytt trenerteam med mange nye tanker. Vi har terpet mye på treningene – og nå begynner det å sitte også i kamper, sier Werner Nordby.

Selvtilliten stiger

De gode opplevelsene gjør også noe med spillerne.

– Det er rett og slett veldig deilig å vinne. Det gjør at vi går til kampene med en helt annen selvtillit. Noe vi har savnet de siste sesongene.

– Og nå er dere med i opprykkskampen?

– Øvre halvdel av tabellen er målet. Vi konsentrerer oss om å bli bedre hele tiden og vinne neste kamp. Kjedelig svar, kanskje, men sånn er det, smiler Kristian Werner Nordby.

Nøtterøys neste kamp går hjemme mot Haugaland søndag.

Artikkeltags