Seilere med suksess

Artikkelen er over 4 år gammel

Tønsberg Seilforening forsynte seg godt av premiebordet under årets Færderseilas, melder Reidun Kvalsvik.

DEL

– Tønsbergseilere vant fire av seksten klasser. Selv om båten Pixeline er registrert i Drammen Seilforening så var hele mannskapet fra Tønsberg Seilforening, opplyser Kvalsvik.

Vant pokal

Hun trekker særlig fram innsatsen til «Fri av Fjærholmen» med Jan Petter Røed og mannskap. Prestasjonen i R 36 holdt både til klasse-seier og over all-seier i årets Færderseilas.  Skipper Jan Petter Røed mottok Fram pokalen for dette  på premieutdeling hos KNS  lørdag kveld.

– En stor bragd, og Tønsberg Seilforening er stolt av å kunne ta hjem denne seieren.  Det er grunn til å minne om at Jan Petter Røed og mannskap også vant sin klasse og over all i Hollenderen  i 2015, understreker Kvalsvik.

Gode prestasjoner

De som stod for resultatene i de andre klassene i årets Færderseilas var:

First 31,7

1. Sjaman Jan-Kristian Vedler

2. Wish Bjørn Eirik Olsen

R33

1.Extase Nils Kamfjord

R 36

1. fri av Fjærholmen Jan Petter Rød (bildet)

Med mannskap:

Harald Walle, Marni Melkil, Per Butler Wang, Odd Ragnar Johansen, Arne Ottestad, Jan Erik Johansen, Kjell Rune Magdahl og Henning Traaum

NOR -R T4

1. Pixeline, Henning Hansen, Drammen Seilforening

Med mannskap (alle fra Tønsberg seilforening):

Bjørnar Erikstad

Eilert Kamfjord

Anders Wilhelmsen

Jon Isak Amundsen

Litt om Færder'n

Færderseilasen er organisert og avholdt av KNS siden 1947. I år gikk seksten klasser over startstreken med 567 påmeldte båter. Man kan gange dette tallet med minst fire (de fleste båtene har et mannskap på fire) og svaret viser at langt over to tusen seilere er på fjorden dette døgnet.

Det seiles seks forskjellige baner. Starten går ved Aker brygge fredag kl. 14.00 for de fleste klassene, med unntak av skøytene som starter ved Son. Seilasen går ut Oslofjorden og har tre forskjellige rundinger; Mefjordbåen, Hollenderbåen og Tristein (Færder) avhengig av hvilken klasse man seiler. De største og raskeste båtene runder Tristein (Færder). Alle klassene går i mål i Horten og de fleste er inne før lørdag kveld.

Artikkeltags