De starter yogakollektiv og vil ha med flere

setter i gang et sosialt treningsfellesskap: Cathrine Gjessing og Annelise Mørken starter opp Vårt Yogarom, der de håper mange jenter i alle aldere vil være med for å lære yoga av hverandre. Kollektivet skal være et dugnadsfellesskap der alle bestemmer tid og innhold sammen. Foto: NIna Therese Blix

setter i gang et sosialt treningsfellesskap: Cathrine Gjessing og Annelise Mørken starter opp Vårt Yogarom, der de håper mange jenter i alle aldere vil være med for å lære yoga av hverandre. Kollektivet skal være et dugnadsfellesskap der alle bestemmer tid og innhold sammen. Foto: NIna Therese Blix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En dag falt en idé ned i hodet på Annelise Mørken. Hun kastet seg på telefonen til Cathrine Gjessing, og ei uke etterpå skal ideen bli til virkelighet.

DEL

De har både navn og innhold på plass, et sted å begynne og mange konkrete planer. Navnet er Vårt Yogarom og det handler om å samle 15-20 jenter som deler yogainteressen og -erfaringen og kan være lærere for hverandre.

– Dyrt og langt unna

– I 2012 var jeg på en yogareise til Bahamas, der de hadde en yogautdanning. Jeg tenkte at det hadde jeg veldig lyst til, men så har jeg fått to barn og har måttet legge den planen litt på hylla, for jeg kan ikke være borte lenge for å få til det nå, begynner Annelise.

Vi møter de to jentene i Strengsdal og foran vinduet med utsikt mot både sjø og regn som pisker ned, har Annelise fortsatt å trene yoga hjemme.

– Jeg har meldt meg på kurs i Tønsberg også, men det er litt langt, og med to små skjer det ofte noe som gjør at jeg ikke får dratt akkurat til den tiden timen er. Da blir det fort penger ut av vinduet når jeg bare er på halvparten av timene. Så var det en dag jeg holdt på, at jeg hadde en eureka-opplevelse og ringte Cathrine og sa vi måtte møtes med én gang, smiler hun.

Et fellesskap

Cathrine ble like ivrig som Annelise over ideen om et yogafellesskap.

– Det må være flere som oss, med hektiske liv og som ikke vil bruke mye penger på dyre timer, og treningstider som ikke passer. Vi vil slå oss sammen til et kollektiv, der alle er likeverdige medlemmer, forklarer Annelise.

Tanken er å spleise på et rimelig treningssted, litt møbler fra finn.no, felles bokhylle der de deler på relevante bøker, hver sin hylle for utstyr og felles te og stearinlys. De har skaffet plass ved Brattås der de vil starte opp, men er også på utkikk etter et permanent sted der ei gruppe rolige jenter kan få plass til yogamattene sine. Kollektivet skal være åpent for jenter i alle aldere, med litt yogaerfaring fra før, så man kjenner egen kropp. I fellesskap vil de sette opp en timeplan der de bytter på å være lærere for hverandre, men det er også greit å bare være elev i begynnelsen.

God trim og et rolig sinn

Går det som de tenker, kan det åpne seg flere muligheter på sikt, som å leie inn en instruktør eller foredragsholder for litt ekstra påfyll. Ellers er det dugnad som gjelder. Nå ønsker jentene å komme i kontakt med andre som vil være med. De kan fortelle om mange fordeler med yoga.

– Jeg har holdt på litt til og fra i mange år. Yoga handler ikke om å være best, mykest og flinkest, og jeg syns det er fint at ikke det har den konkurransebiten. Dessuten kan man ikke tenke på alt mulig annet når man gjør yoga, og den roen gir et roligere sinn, som mange kan ha godt av, mener Cathrine.

– Mange har fått øynene opp for yoga. Noen tror det er en slags seniortrim, men det kan være beintøft og krever styrke, legger Annelise til.

Nå gleder de seg til å starte opp Vårt Yogarom, og håper mange jenter vil være med dem på det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.