(Tønsbergs Blad)

(iFinnmark) Natt til mandag 15. desember 2008 forsvant Alta-mannen Endre Landmark (26) i Bergen. Den siste observasjonen av ham var ved Johanneskirken i Bergen sentrum mellom klokken 00.15 og 00.30.

Deretter sluttet alle spor.

– Vi har ingen formening om hva som har skjedd, og det er ingen vits å filosofere i det. Det bringer ikke Endre tilbake, sa moren Eva Krogstad Landmark til Nordlys 25. juni 2012.

Hun sa også at hun og mannen Geir Birger Landmark hadde forsonet seg med at sønnen nok aldri kommer hjem.

(Artikkelen fortsetter under faksimilen).

Endret i FB-profilen

Fredag skjedde det imidlertid noe veldig spesielt: Profilbildet på Endre Landmarks Facebook-side ble endret.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Det førte til en rekke kommentarer:

«Ka skjedde nu?»

«Hvem styrer profilen hans?»

«Nu skvatt æ!!»

«Å herregud. No skvatt æ også her. Ka skjer ...»

Katie M. Ivarsøy som er avbildet med Endre i det nye profilbildet, skrev dette:

«Endre? ❤️? Jeg elsker dette bilde av oss, men nå er jeg skremt. Om noen har gjort dette for å kødde med oss er det ekstremt forstyrrende og respektløs oppførsel!!»

– Et slag i magen

iFinnmark kontaktet fredag Geir Birger Landmark for kommentarer til det som hadde skjedd. Da var han uvitende om det, men ba oss ringe tilbake.

Det gjorde vi lørdag.

– Vi har fått et slag i magen, men vi vil forbigå dette i stillhet, sier Landmark til iFinnmark.

– Det er forferdelig at det er noen som graver opp i dette, og har hacket seg inn på Endres profil. Vi har ingen indikasjoner på at Endre er i live i det hele tatt, sier han.

Kontaktet politiet

iFinnmark har vært i kontakt med Katie M. Ivarsøy som altså er avbildet med Endre på det oppdaterte profilbildet.

– Jeg har vært i kontakt med og informert politiet og håper vi kan forvente noe svar eller en forklaring på dagens hendelse så fort som mulig. Viktigst nå er at vi finner ut av dette og kanskje får noen svar å gi Endres familie, selv om det dessverre har sett mørkt ut i så lang tid. Om fire dager har vi alle levd i uvisshet i 12 år og jeg er takknemlig for de fine meldingene og telefonene jeg har fått i dag. Dette er opprørende og uforståelig, men jeg skal prøve å gjøre det jeg kan videre for å finne ut av det, skriver hun i en melding til iFinnmark.

Hun skriver også at fredagens hendelse var spesiell.

– Kontoen ikke har vært i bruk siden han forsvant og det er utelukkende blitt gjort denne ene endringer på profilen. Det er også besynderlig med tanke på at det nå er på den tiden hvor alle vi som er glad i Endre, tenker ekstra mye på ham, skriver hun.

Hun skriver videre at dersom noen har opplysninger om hvordan dette kan ha skjedd, hvorfor, og eventuelt av hvem, kan kontakte henne eller politiet.

Ikke kjent med

I kommentarene på Endres Facebook-profil står det at politiet er informert om oppdateringen.

iFinnmark har vært i kontakt med både operasjonsleder og kommunikasjonsrådgiver Silja Arvola i Finnmark politidistrikt. Ingen av de kjente til saken.

Vi kontaktet også kommunikasjonsstaben i Vest politidistrikt. Der fikk vi beskjed om å sende en melding til nettpatruljen i Vest politidistrikt på deres Facebook-side – fordi at det var uvisst om noen av dem var på jobb denne helgen.

Lørdag formiddag hadde vi ennå ikke hørt noe fra nettpatruljen deres.