Kommunen dumpet snøhaug foran Bjørgs (91) garasje: – Dette er dusteri!

STENGT UTE: Bjørg Eriksen (91) kommer seg ikke ut av garasjen med sin invalidescooter fordi kommunen har lagt en stor snøhaug utenfor garasjen hennes.

STENGT UTE: Bjørg Eriksen (91) kommer seg ikke ut av garasjen med sin invalidescooter fordi kommunen har lagt en stor snøhaug utenfor garasjen hennes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørg Eriksen (91) er tydelig om hva hun synes om at det er plassert en stor snøhaug foran garasjedøren sin. – Dette er dusteri!

DEL

(Tønsbergs Blad) Bjørg Eriksen bor i Ekebergveien på Nøtterøy. Hun er dårlig til bens og er avhengig av rullator. For noen år siden fikk hun en invalidescooter. Dette er en robust rullestol som går på strøm og egner seg til turer langs fortau og gater.

Nå står doningen i garasjen, og der blir den stående.

– Jeg har behov for å bruke den nå som det er blitt isfritt på bakken. Før hadde jeg scooteren stående utenfor døren min, men jeg har ikke lenger kraft nok i armene til å løfte presenningen som jeg brukte for å dekke den til. Da det ble ledig en garasje, valgte jeg å leie den, sier hun.

LES OGSÅ: Da veivokterne så dette, avla de bonden et alvorlig besøk (+)

Innskudd og leie

Eriksen forteller at hun betalte 30.000 kroner i innskudd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SNØ: Det er en betydelig haug med snø som ligger foran garasjeporten til Bjørg Eriksen (91). Dørene med grønske skal angivelg disponeres av Færder kommune.

SNØ: Det er en betydelig haug med snø som ligger foran garasjeporten til Bjørg Eriksen (91). Dørene med grønske skal angivelg disponeres av Færder kommune. Foto:

– I tillegg betaler jeg månedlig leie. Selv om jeg ikke bruker scooteren om vinteren, synes jeg det er frekt at de lagrer snø utenfor døren, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For garasjen brukes også om vinteren.

LES OGSÅ: Da rullestolbrukeren passerte, snudde planutvalget saken (+)

Vinterbruk

– Jeg har en i familien som bruker den som lager gjennom vinteren. Uansett bruk, så betaler jeg jo for å ha den tilgjengelig også om vinteren, sier hun.

Eriksen forteller at hun flere ganger i det siste har kontaktet kommunen for å få snøen fjernet.

– Men det skjer jo ingen ting. Siste løfte var at de skulle fjerne snøen før klokka 08.00 i dag tirsdag, men den ligger der ennå. Snøen er så hard blitt at her må man bruke kraftig maskin for å fjerne den. Det nytter i hvert fall ikke med snøfreser, sier hun.

LES OGSÅ: Røykutvikling på hotell i Tønsberg sentrum

Fjerner snøen

Etter å ha tatt et par telefoner kommer avisen fram til Tor Arne Morken, fagkoordinator vei og friluftsliv i Færder kommune. Han kjenner ikke saken utover at det har kommet en beskjed om at denne snøen skal fjernes.

– Vi skal ha fått fjernet den før klokka 12 i dag. Jeg vet ikke hvorfor det er lagt snø her, men vi har ikke fått noen klager i vinter på dette. Det er først nå det har kommet reaksjon på dette, sier han.

Artikkeltags