(Tønsbergs Blad)

Se bildeserie nederst i artikkelen!

De er fargerike, noen er store, noen er litt mindre, noen er laget av kryssfiner, andre av teltduk. Fargene er sterke og har du mobiltelefon skal du kunne lade den fra solcelle-solsikken på taket.

– Dette er et nytt tilbud vi tester ut i år. Vi har nettopp lagt ut litt info om dette på sosiale medier, og responsen er god, sier Sarah Winona Sortland. Hun er festivalens presseansvarlig.

– Hipt tilbud

Selv har hun ikke sett disse hyttene og teltene, alle med navn som slutter på pad.

– Dette er et konsept som har slått bra an i England og blitt veldig hipt. Også Stavernfestivalen har hatt et slikt tilbud. Vi leier disse paddene, så tilbudet kan utvides så lenge det er plass på campen eller at vi har nok tilgjengelig. Uansett er det nok lurt å tenke førstemann til mølla dersom man ønsker å bo litt bedre under festivalen. Det er ikke alle som har råd til hotell, eller at hotellene har nok plass, så dette er et tilbud til dem som vil bo litt bedre på campen under festivalen, sier hun.

Mange varianter

Festivalen kaller selv dette tilbudet for «Camping Pluss». Hyttene og teltene har navn som Bellepad, Octopad, Podpad, Bunkpad og Luxpad. Bak navnene ligger telt med plass fra 2–6 personer, minihytter med køyesenger med plass til fire personer og mindre telt og hytter med plass til to. I tillegg til en seng, kan du leie både sovepose og pute.

Hvis du nå lurer på hva dette koster, må du inn på festivalens nettsider (ekstern lenke).

– Dette skal være overkommelig i pris. For å få nøyaktige priser må man først bestille camp-pass. Når dette er bestilt, får man opp prisene på de ulike hyttene og teltene, sier Sortland.

Nye slipp

Dersom du nå gleder deg til sommer og festival, kan Sortland også røpe at Slottsfjell vil komme med nye slipp av artister denne uka.

– Nå begynner store navn å bli mer og mer klart. Dessuten slipper vi årets humorprogram mandag denne uka, sier hun.

Bildeserie

Rart og hipt: Dette har du ikke sett på Slottsfjell før