Kristoffer og Fabian Spone vant NM i Express sammen med Christen og Peller Horn Johannssen.

I J70 tronet Marie Lothe, Halvor Hamran og Ragna og Lillian Agrup på toppen av seierspallen. Vinnerne i begge klasser kommer fra KNS.

Tre dagers seilas i strålende sol og tidvis vind opp mot 12m/s gav seilerne rikelig med utfordringer underveis.

- Det gjaldt å sette penga i banken og ikke ta tapet, sier Lillan Agrup med glimt i øyet.

Resten av teamet nikker gjenkjennende. For mer uinnvidde betyr det å holde seg tett på feltet der de fleste seilte, kryss gjerne foran andre båter hvis du kan og ikke bli liggende på en hals som ikke er optimal.

(Saken fortsetter under bildet)

Seilerne var nok også opptatte av å ikke risikere en black jack. De fleste passet godt på å holde seg bak startlinjen siste minuttet før start. Dersom de ikke overholdt det, var konsekvensen å bli disket fra racet.

Tøffe seilaser

- Det var fine baner og tøffe regattaer, men vi var hele tiden blant de ti første båtene forteller Kristoffer Spone.

Både han og makkeren Christen Horn Johannessen er mektig stolte av sønnene sine som bidro til å hale seieren i land, selv om de visstnok er mest opptatt av fotball og alpint.

Jentene fra J70 understreker at båten er kjempefin for jenter.

- Ingen av jobbene i båten er for tunge for jenter, sier Ragna Agrup. Dessuten har vi lov å seile med fem personer ombord og da får ikke gutta noen stor vektfordel.

Lokale navv

Tønsberg seileren Jacob Undrum var del av teamet som vant tredjeplassen og Siri Kamfjord fra Tønsberg seilforening deltok i båten som vant niende plassen i J70. Beste båt i J70 fra Tønsberg seilforening var Jostein Frederick Aker, Jørgen Smith-Meyer, Georg Ellila, Emil August Dagsberg og Sivert Foyn Andersen som kapret femteplassen i mesterskapet.