Du vil ikke tro hva Tønsbergs Blad kan brukes til når disse elevene slår seg løs

FUGL: Mari Midtbø-Nilsen får hjelp av stylist og påkleder Thea Hogsnes med å få på seg papirvingene.

FUGL: Mari Midtbø-Nilsen får hjelp av stylist og påkleder Thea Hogsnes med å få på seg papirvingene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Elevene våre har vært helt fantastiske! Alle har vært engasjerte og ivrige etter å hjelpe hverandre.

DEL

(Tønsbergs Blad) Lærer på Teigar ungdomsskole, Kristine Marstein er full av lovord om elevene i åttende, niende og tiende klasser ved skolen. I tre dager har de jobbet med temaet ressursknapphet, bærekraft, søppelsortering og tekstilindustri. I tre år har skolen hatt temadager, og fredag endte det opp i felles framføring av arbeidene i et stappfullt auditorium.

– Det har vært veldig gøy, vi har laget masse klær av gamle utgaver av Tønsbergs Blad. Vi har samarbeidet om utforming og design i grupper, og noen jobber i dag som modeller og andre som påkledere, forteller en av elevene, Mari Midtbø-Nilsen.

Gjenbruk

Prosjektet de har jobbet med vekker utvilsomt elevenes interesse for gjenbruk.

– Kjøper du brukte klær selv, Mari?

– Ja det gjør jeg gjerne. Med appen «Tise»  kan jeg selge og kjøpe brukte klær, og på den måten lærer jeg å bli positiv til gjenbruk. Da vi laget disse papirklærne, hadde vi bare begrenset med lim, slik at vi har vært nødt til å tenke miljø og sløsing også da, sier Mari.

Før fredagens oppvisning, var flere skoleband på scenen, delvis med egne låter. Elever i åttende og niende klasse viste videoer om kildesortering, og tiendeklasseelever hadde satt sammen en tankevekkende film om plast i naturen. Musikken som ble spilt under motevisningen hadde elevene laget selv, kreativiteten var det lite å si på under avslutningen etter tre dager med viktig temaarbeid.

Artikkeltags